Първото зимно попълнение на Левски Рикардиньо се нареди до най-скъпоплатените

...
Първото зимно попълнение на Левски Рикардиньо се нареди до най-скъпоплатените
Коментари Харесай

Разкритие: Рикардиньо на върха по заплата в Левски

Първото зимно попълнение на Левски Рикардиньо се подреди до най-скъпоплатените играчи в клуба. Той ще прибира по 8 хиляди евро на месец.

Толкова получават единствено още двама в съблекалнята на сините – това са офанзивните играчи Георги Миланов и Ивелин Попов.

Двамата са тарторите на тима, като е забавното, че в разнообразни интервал от кариерите си са взимали премията за Футболист на годината на България. Третият подобен в настоящия състав на Левски е Николай Михайлов.

През есента обаче опитният пазач загуби титулярното си място за сметка на Пламен Андреев, който преди дни навърши 18 години. Затова и оставането му напролет в клуба не е несъмнено.

Рикардиньо бе разгласен за състезател на Левски тази седмица. Още предходната 21-годишният нападател дойде в София и мина наложителните медицински и функционални проучвания.

Резултатите от тях бяха положителни и по-късно младокът подписа контракт за 3 години, който влиза в действие от 1 януари.

Рикардиньо дойде на „ Герена “ като свободен сътрудник и за него не е плащана трансферна сума.

Вече някогашният му клуб Гремио обаче ще получи сериозен % при бъдеща продажба на играча.

В Левски бразилецът ще получава заплатата на освободения от състава нигерийски национал Абдулахи Шеху. Той пристигна в тима след старта на акцията.

Универсалният състезател, който бе употребен като отбранителен халф, централен бранител и десен бек, обаче не впечатли в общо 9 мача със синята фланелка, като в едвам 4 от тях бе в стартовата единайсеторка.

Нигериецът имаше контракт с клуба до края на сезона, само че се съгласи да го приключи, без да желае наказателна клауза.

Засега привличането на нови играчи на „ Герена “ е „ замразено “, като се чака развиване по договорката за промяна на собствеността на клуба.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР