Първото заседание на временната парламентарна комисия за установяване на факти

...
Първото заседание на временната парламентарна комисия за установяване на факти
Коментари Харесай

Комисията за Турски поток започна първото си заседание със спорове за дневния ред

Първото съвещание на краткотрайната парламентарна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на изчезналия стратегически документ " Пътна карта за реализация на плана за уголемение на газопреносната система на Р България ", както и всички обстоятелства и условия по отношение на реализацията на плана " Турски поток " на територията на България стартира със разногласия за дневния ред.

В дневния ред на комисията е заложено чуването на депутата от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в качеството й на заемаща поста министър на енергетиката за интервала 2014 – 2021 година

Венко Сабрутев се обърна към краткотрайния ръководител на комисията Рамадан Аталай, че от ПП-ДБ държат на първите три точки, които са показали че желаят, а точно чуване на служебния министър на енергетиката, на Инспектората към Министрество на енергетиката, на Илиян Василев като анализатор и на онлайн общността " Български елфи " ( " BG Elves " ).

Томислав Дончев от ГЕРБ прикани да бъде поискана " от ДАНС и/или Министерски съвет да дават " Пътната карта ", защото преди две години кабинетът е разполагал с нея.

Мартин Димитров от ПП-ДБ означи, че с изключение на Теменужка Петкова, тук е и Илиян Василев. " Нека той да бъде изслушан като втора точка ", направи предложение Димитров.

Станислав Анастасов от Движение за права и свободи уточни, че концепцията на тази комисия е да се запознае с всички обстоятелства и условия и не схваща за какво Димитров желае да докара на чуване някогашния ни дипломат в Москва – Илиян Василев, който, по думите на депутата, не е осведомен с документите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР