Първото заседание на Общинският съвет в Кърджали след изборите на

...
Първото заседание на Общинският съвет в Кърджали след изборите на
Коментари Харесай

На 8 ноември новоизбраните кмет на община Кърджали и общинари ще положат клетва

Първото съвещание на Общинският съвет в Кърджали след изборите на 29 октомври ще бъде на 8 ноември, споделиха от регионалната администрация. Датата е избрана от регионалния шеф, който по закон привиква новоизбраните общински препоръки. 

Заседанието включва две точки: Полагане на клетва от новоизбраните общински съветници, кмет на общини и кметове на кметства и избор на ръководител на Общински съвет. То ще бъде в залата на Дом на културата от 11:00 часа. 

Българска телеграфна агенция напомня, че новоизбраният кмет на община Кърджали се споделя Ерол Мюмюн от Движение за права и свободи. Той заменя досегашния пет следващи мандата кмет на Кърджали доцент доктор инж. Хасан Азис, също от Движение за права и свободи.

Изборните резултати отредиха Движение за права и свободи да има 27 общински съветници в новия Общински съвет, ГЕРБ - 6, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Възраждане “ – по три, като „ Възраждане “ за първи път имат посланичество в локалния орган и коалиция Политическа партия – Демократична България - двама съветници.

Областният шеф е определил датите и на съвещанията в останалите 6 общини в региона. На 3 ноември е съвещанието в Джебел, на 6 ноември в Момчилград и Кирково, на 9 ноември в Ардино и Черноочене и на 10 ноември – в Крумовград. 

На съвещанията са поканени да участват всички новоизбрани общински съветници, кметове на общини и кметства, ръководители и членове на общинските изборни комисии, както и досегашните общински съветници, кметове на общини, кметства и жители, показват от регионална администрация. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР