Първото в света медицинско изпитание, разрешено за умишлено излагане на

...
Първото в света медицинско изпитание, разрешено за умишлено излагане на
Коментари Харесай

В името на науката! Оксфорд търси доброволци, които да се заразят с COVID-19

Първото в света здравно тестване, позволено за съзнателно излагане на участниците на ковид, търси повече доброволци, защото ускорява напъните за подкрепяне на създаването на по-добри ваксини, оповестява " Ройтерс ".

Проучването на Оксфордския университет започва предишния април, три месеца откакто Англия стана първата страна, одобрила опити с доброволци със заразяване с COVID-19.

Първата фаза, която към момента продължава, се концентрира върху определяне на това какъв брой излагане на вируса е належащо, с цел да провокира зараза, до момента в който втората ще има за цел да дефинира имунния отговор, нужен за попречване, се споделя в изказване на университета.

Изследователите са покрай определяне на допустимо най-слабата вирусна зараза, която подсигурява, че към половината от хората, изложени на нея, ще получат асимптоматичен или лек COVID-19.

След това възнамеряват да изложат доброволци - всички преди този момент естествено инфектирани или имунизирани - на тази доза от истинския вид на вируса, с цел да дефинират какви равнища на антитела или имунни Т-клетки са нужни за попречване на зараза.

" Това е имунният отговор, който тогава би трябвало да предизвикаме с нова ваксина ", сподели Хелън МакШейн, професор по ваксинология в Оксфордския университет и основен откривател.

Резултатите от изследването ще оказват помощ за бъдещото създаване на ваксини доста по-бързо и по-ефективно, се споделя в изказването.

Световните имунолози се стремят да дефинират имунната реакция, която имунизацията би трябвало да създаде, с цел да отбрани от заболяването. Веднъж открита, нуждата от всеобщи тествания на ваксини е доста понижена.

Учените са употребявали опити при хора в продължение на десетилетия, с цел да разработят лекувания против доста инфекциозни болести, само че това е първото известно сходно проучване за COVID-19.

Недостатък е рискът от съществено разболяване на доброволците, инфектирани с заболяването, само че университетът взема защитни ограничения.

Участниците би трябвало да са здрави и на възраст 18-30 години. Те ще бъдат сложени под карантина за най-малко 17 дни и всеки, който развие признаци, ще получи лекуване с моноклонални антитела на Regeneron Ronapreve.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР