Първото в България преходно отделение към затвора - half way

...
Първото в България преходно отделение към затвора - half way
Коментари Харесай

Строят преходен дом за затворници за 1,3 млн. лв.


Първото в България преходно поделение към пандиза - half way house ще бъде построено в Бургас. Стойността на плана е милион и триста хиляди лв., а през днешния ден министърът на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо публично даде старт на строителството.

„ Half way house значи безусловно къща на средата на пътя - на средата на пътя сред пандиза и свободата. В тази къща би трябвало да се подсигурява това, че пътят е еднопосочен и че няма тези, които излязат, да се върнат назад в затвора. Това е значимо не поради пандизчиите, не поради хората, които работят с тях. Това е значимо за хората отвън пандиза, които могат да станат жертва на следващи закононарушения “, сподели министър Зарков.

  " Днес това, което се случва, е значимо по няколко причини- освен, тъй като планът е огромен, освен, тъй като средствата, които са нужни– към 1 300 000 лева, биват по линия на Норвежкия механизъм и те няма да са за сметка на българските данъкоплатци. Може би най-важното е, че след към 400 дни, тук, за първи път в България, ще може да се осъществя един нов модел на работа с лишените от независимост “, акцентира той.

На събитието участваха още регионалният шеф проф. Мария Нейкова, Мария Павлова - зам.-министърът на правораздаването, Ивайло Йорданов - шеф на Главна дирекция " Изпълнения на наказванията “, шефът на Окръжна прокуратура - Бургас Георги Чинев, ръководителят на плана комисар Нина Главчовска, шефът на пандиза Янчо Желев и други

В постройката, разясни минисър Зарков, ще има общо към 100 места за лишени от независимост, двадесетина от които ще бъдат за тези, които се нуждаят от акомодация към живот на независимост. С тях ще работят експерти, които ще им оказват помощ да се приспособят.

Обектът е част от план „ Осигуряване на сигурна и безвредна материална среда в пандизите и арестите “ по Програмна област 19 „ Корекционни услуги и авансово задържане “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.

Инвестиционният план планува да бъде осъществен ремонт и преустрояване на съществуваща постройка, която все още действа като затворническо общежитие и създаване на нова, която да включва преходно поделение (half way house), административна част и лавка за лишените от независимост. Целта на новото преходно поделение е в него лишените от независимост да се приготвят за включване в обществото след освобождението им от пандиза, написа " Дарик ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР