Първото условие за постигане на мир в Украйна е Русия

...
Първото условие за постигане на мир в Украйна е Русия
Коментари Харесай

Ватикан: Русия трябва да предприеме първата стъпка към преговори с Украйна

„ Първото изискване за реализиране на мир в Украйна е Русия да приключи военните дейности “.


Това съобщи държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, заяви „ Киев Индипендънт “.

Изявлението на Паролин последва рецензиите към папа Франциск, откакто той съобщи, че Украйна би трябвало да има " смелостта " да договаря за мир с Москва и да вдигне " бялото знаме ".

Кардиналът съобщи, че апелът на Франциск е бил да се " основат условия за дипломатическо решение в търсене на обективен и дълготраен мир ".

" В този смисъл е явно, че основаването на такива условия не зависи единствено от едната страна, а и от двете, а първото изискване, съгласно мен, е прекратяването на експанзията ", сподели Паролин.

Папата приказва за " смелостта да се договаря ", което не значи апел за капитулация, съгласно Паролин, повтаряйки изказването на Матео Бруни, шеф на Ватиканската пресслужба, оповестено незабавно след изявлението на папата.

След изказването на папа Франциск Министерството на външните работи на Украйна привика апостолическия нунций в Украйна Висвалдас Кулбокас на 11 март.

Президентът Володимир Зеленски съобщи в отговор на изказванията на папата, че спирането на бойните дейности е " глътка въздух " за съветския президент Владимир Путин.

Други водачи също реагираха на думите на главата на римокатолическата черква. Говорителят на немското държавно управление Щефен Хебестрит съобщи пред кореспонденти на 11 март, че немският канцлер Олаф Шолц " не е склонен с папата по този въпрос ", като добави, че " Украйна се пази против агресор "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР