Първото удостоверение със заверка „APOSTILLE” бе издадено днес от Областна

...
Първото удостоверение със заверка „APOSTILLE” бе издадено днес от Областна
Коментари Харесай

Областната администрация във Враца издаде за първи път специално удостоверение

Първото уверение със легализация „ APOSTILLE” бе издадено през днешния ден от Областна администрация – Враца.
Апостилът е особено уверение с щемпел за легализация (легализиране) на документ от страната, в която документът е публикуван. Притежаващите апостил документи се освобождават от всякаква спомагателна форма на заверка в страните, които са страни по Хагската спогодба от 1961 година
Съгласно Закона за изменение и допълнение на Закона за одобрение на Конвенцията за унищожаване на условието за заверка на задграничните обществени актове, регионалните администрации се оправомощават да издават удостоверения по чл.3, ал.1 от Конвенцията, с които се легализират, издавани от кметове и общински администрации документи.
Новата услуга ще понижи административната администрация за жителите и бизнеса и е резултат от ограниченията, които подхваща Министерският съвет ограничения за възстановяване на административното обслужване. До този миг, заверката за физически и юридически лица се извършваше единствено от Министерство на външните работи.
Всички жители и компании, искащи да заявят новата административна услуга, могат да подадат Заявление за легализация с Апостил в Центъра за информация и административно обслужване на Областна администрация – Враца, на адрес: бул. „ Демокрация “ № 1. Заявлението е оповестено на интернет страницата на Областна администрация – Враца в секция „ Административни услуги “.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР