Първото публично обсъждане на проекта за Подробен устройствен план (ПУП)

...
Първото публично обсъждане на проекта за Подробен устройствен план (ПУП)
Коментари Харесай

Представители на ЦСКА и ултраси ще обсъждат ПУП на Борисовата градина

Първото обществено разискване на плана за Подробен организационен проект (ПУП) на Борисовата градина ще се състои през днешния ден от 17:30 часа в публика 230 на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.
 Кралев срещу плана за Подробен устройствен план на Борисовата, пречи да се строи нов стадион на ЦСКА
Това на процедура ще е единственото показване на самия план. След това ще стартира да тече период до 19 юни, в който ще могат да се подават писмени мнения, отзиви или оферти по плана.

Такива ще бъдат одобрявани в районната администрация, както и по имейл на [email protected].

Общественото разискване ще завърши още веднъж в постройката на УАСГ на 26 юни, сряда, от 17:30 часа. Фенове на ЦСКА ще участват и на двете разисквания на плана - през днешния ден и на 26 юни. Те ще изразят своето виждане по въпроса.



Адвокат Станислав Трендафилов, който работи с ЦСКА заяви пред " Тема Спорт ", от от клуба възнамеряват да внесат свое предложение по плана, защото са наранени ползите на клуба за създаване на нов стадион. Финансирането е обезпечено от главните притежатели Гриша Ганчев и Юлиан Инджов  и датски вложител.

" Този план за проект жестоко нарушава интереса на ЦСКА. Вместо да се направи нов стадион на мястото на " Българска войска ", е планувано да се поставят единствено някакви козирки. При този проект няма по какъв начин да създадем съвременно оборудване.

Третият план, който представихе, е напълно съгласуван с парковата среда. Нужно е да се построи нов стадион със същите параметри. Идеята е да приема мачове от евротурнирите, а и да е вид при кандидатура за европейско състезание.

В България най-сетне би трябвало да имаме стадион, който да се приближава до модерните уреди, който да обезпечава оптимален комфорт за цялото семейство, да има и комерсиална повърхност. Като дойдеш и да си прекараш целия ден на стадиона. Гледам млана и е неуместно. Няма смисъл да държим стадиона в едно и също положение от 4 десетилети ", споделя Трендафилов.

ЦСКА получи цялостна поддръжка в проектите си за нов стадион от спортния министър Красен Кралев. Той съобщи, че ползата на ведомството му също е нарушен по силата на плана за проект и има подготвеност да се вземат ограничения. На разискването през днешния ден ще има и представител на спортното министерство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР