Първото от поредицата интердисциплинарни събития на платформата RELOGIA ще се

...
Първото от поредицата интердисциплинарни събития на платформата RELOGIA ще се
Коментари Харесай

Български и световни специалисти провеждат „Триалози“ и обединяват наука, изкуство и технологии този уикенд в София

Първото от поредицата интердисциплинарни събития на платформата RELOGIA ще се организира от 24 до 26 ноември в Ректората на СУ

На 24, 25 и 26 ноември в Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, в 224 зала " Америка за България " ще се организира тридневното събитие „ Триалози “ , първото от поредицата интердисциплинарни събития на новаторската платформа RELOGIA , която преглежда актуалния свят и неговите съществени проблеми през единна призма, сплотяваща просвета, изкуство и технологии.

Както приказва самото име на събитието, то ще включва „ триалози “ върху следните тематики: " Съвременната Художествена Форма и Науката на усещането " - 24.11; „ Видовете действителности. Технологиите - инструмент вместо цел “ - 25.11; „ Естествен и изкуствен интелект “ - 26.11. Тези тематики ще бъдат пречупени през през погледа на представители на науката, изкуството и технологиите. Аудиторията ще има интензивно присъединяване в разискванията, осъществено посредством интерактивна aпликация.

Ще бъдат показани и плановете “ Паметта на човечеството” , част от програмата за интердисциплинарно интерактивно изкуство, Interface Cultures на Университета в Линц и една от пионерските организации за технология, общество и просвета – Арс Електроника .

Сред участниците на тридневния конгрес са изявени български и задгранични имена от другите типове посоки като Михайло Николич, създател и CTO (главен софтуерен директор) на цифрова организация Athlon, както и на цифровия иновационен хъб Resonator и учебен център Технократи; доцент доктор Леандър Литов - физик, член на борда на ЦЕРН, началник на българския екип в ЦЕРН, Европейска организация за нуклеарни проучвания, учител в СУ “Св. Климент Охридски”; Камен Козарев - астрофизик, Институт по астрономия на Българска академия на науките, Харвард-Смитсониън център по астрофизика Бостън, САЩ; проф. доктор изк. Петер Цанев - художник, учител по Психология на изкуството и арт-терапия в Националната Художествена Академия; Агниешка Дейнович (Biofeedback, невротерапия, невротренинг); Мартин Кунце (MOM, Memory of Mankind); Климентина Миленова (Interface Cultures, Kunstuniversitat Linz, Ars Electronikа); Момчил Алексиев - филмограф и сценограф (творческото студиоInteractive Lab, VR Lab BG); Христо Колев - магистър по здравна химия и докторант в катедра „ Аналитична химия “ при СУ „ Св. Климент Охридски”, комуникатор на науката, концептуално изкуство, учредено на научни правила и феномени, прикрит зад псевдонима „ Christobel “, Д-р Невена Иванова - организационен шеф на symbiomatter: лаборатория за пробни изкуства и Д-р Цветана Иванова – създател и CEO на фондация за проучвания в региона на науката и изкуството “Re:”.

Целта:

Двадесет и първи век се характеризира с бурно развиване на науката и технологиите, което води до фрапантно изменение на средата, в която живеем, метода ни на живот, работа, мислене, връзка и усещане на заобикалящата ни реалност. Разбирането на процесите, протичащи при тези нови условия постанова метод, сплотяващ просвета, изкуство и технологии, обсъждани като обединен артикул на човешката креативност.

RELOGIA_Триалози се провежда от Фондация за проучвания в региона на Науката и Изкуството “Re:”, Софийски университет “Св. Климент Охридски”, Център за стопански тактики и конкурентоспособност, Аthlon, Semantic-Interactive. Партньори са Българска академия на науките, НХА, МОМ, Университета в Линц и Арс Електроника.

RELOGIA_Триалози се реализира с общителната поддръжка на посолството на република Австрия.

Пълна информация за събитието може да бъде открита на адрес:

Фейсбук: Re: naissance/ Изкуство и Наука в България

Регистрация: https://goo.gl/WWnLLb

Web: www.refoundation.net

ЗА RELOGIA

Фондация за проучвания в региона на науката и изкуството “Re:” построява мрежа сред другите дялове на познанието. Резултат от нейното развиване е въвеждането на две нови понятия: Триалози – връзка сред Изкуство, Наука и Технология и RELOGIA – формулировка - RE от Ренесанс - възобновление на капацитета за взаимно допълнение на дисциплините от изкуството, науката и технологиите; LOGIA идея, просвета.

Редактор: Actualno.com
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР