Първото нещо, което България трябва да започне незабавно, независимо от

...
Първото нещо, което България трябва да започне незабавно, независимо от
Коментари Харесай

Румен Петков: България има нужда от Енергийна стратегия, включваща изграждане на 4 реактора

" Първото нещо, което България би трябвало да стартира неотложно, без значение от това, че няма парламентарно излъчено държавно управление е подготовката на Енергийна тактика и в нея с водещо и основно мястотрябва да бъде построяването на четири реактора – двата в Белене, и обмисляне и създаване на два в Козлодуй “.

Това сподели в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен водачът на Политическа партия АБВ Румен Петков.

По отношение на изграждащата се АЕЦ " Белене ", той разяснява:

„ Площадката е лицензирана, има решение на Народното събрание да бъде стартирана процедура по установяване на реализатор. Имаме четири декларирани кандидатури и Правителството би трябвало да стартира процедура по установяване на изпълнителя.

Има решение на Народното събрание, което никой не извършва и никой не се тормози, че никой не извършва решението на Народно събрание.

Румъния завършва два реактора и стартира построяването на още два реактора в Черна вода. Турция построява осем реактора “.

Румен Петков уточни, че през предишния месец декември се е наложило в границите на четири дни България да купува токпоради осъществяване на ремонт на един от реакторите в АЕЦ „ Козлодуй “.

„ За пръв път от 60 години България внасяше ток и то вследствие на това, че планов ремонт на 6-ти реактор в Козлодуй даде недостатък и реакторът беше спрян за осъществяване на „ ремонт на ремонта “.

България, която гарантираше енерго подаване на Източна и Югоизточна Европа, се превърнахме в тотално подвластна страна от позиция на нашата газова сигурност и страна, която е изправена пред нуждата да внася ток.

Ако желаеме да сме ние – обезпечени от позиция на енергийната ни сигурност, а и да си възстановим позициите са нужни Енергийна тактика, неотложно пускане на АЕЦ Белене и неотложно пускане на построяването на два блока в Козлодуй “, сподели Румен Петков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР