Първото място в ежегодния и емблематичен форум за изкуство Есенен

...
Първото място в ежегодния и емблематичен форум за изкуство Есенен
Коментари Харесай

Първа награда от Есенен салон 2022 заслужи художникът Пламен Кирилов

Първото място в годишния и емблематичен конгрес за изкуство " Есенен салон " в Стара Загора взе Пламен Кирилов. В изложбена зала " Байер ", по традиция, точно на 5-и октомври – Празник на Стара Загора, майстори на четката се събират под липите, с цел да дарят цвят и великолепие на съгражданите си и гостите на града. Тази година те означиха и 65 години от основаването на локалния проведен живописен живот.

„ Това е знаково събитие и днешният празник на града не би бил толкоз важен без „ Есенен салон “. Това събитие е незаменима традиция за нашия град. 65 години са достолепна цифра и поисквам на художниците още дълги години попътен вятър и все толкоз огромни триумфи. За Община Стара Загора е въпрос на чест да бъдем паралелно до вас и да бъдем съорганизатор на това по този начин значимо събитие. Творчеството е хубост, вие дарявате тази хубост “, насочи привет към присъстващите Диана Атанасова – шеф отдел „ Култура “.
-->
В изложбата бяха включени 88 произведения, показващи съвсем всички техники на изобразителното изкуство. След съвещание на журито, в конкуренцията за първо място се състезаваха 66 произведения от 45 създатели. Награда за „ Млад създател “ се присъди на Миглена Колева. Номинации „ Есенен салон “ 2022 година заслужиха Дамян Баев и Георги Златев.

На събитието, проведено от Община Стара Загора и Съюза на българските художници - Стара Загора, привет насочиха още членовете на журито - Милен Алагенски, ръководител на локалното посланичество на СБХС,  доктор Пламен Петров, шеф на Художествена изложба Казанлък и ръководител на журито на „ Есенен салон “ 2022г. и  Катя Христова -  гл. организатор на Художествена изложба Казанлък. На форума участваха десетки ценители на изкуството от района.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР