Първото, което ще направим, е да сложим програмата, която съставихме

...
Първото, което ще направим, е да сложим програмата, която съставихме
Коментари Харесай

Нинова: Започваме разговори с партиите още утре, ПП би трябвало да излъчи премиер

Първото, което ще създадем, е да сложим програмата, която съставихме трите партии взаимно на масата за диалози. Защото тя е сплотяващото сред трите партии, само че е и опция за възобновяване на взаимоотношенията ни с сътрудниците в държавното управление. 

Това съобщи Корнелия Нинова минута откакто президентът Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия. 

Възнамеряваме още на следващия ден да стартираме тези диалози, като първи ще са Политическа партия, като едни от най-активните участници в изработването на програмата. Разбираме, че сега върху нас пада голяма отговорност, тъй че ще подходим рационално и диалогично, с цел да подсигуряваме сигурност на страната, успокоение на хората, да съставим постоянен кабинет и да си изпълняваме програмата, уточни Нинова. 

Смятаме, че Политическа партия като първа по величина партия би трябвало да излъчи министър председател, добави тя. 

След като реализираме единодушие измежду партиите за поддръжка на програмата, чак тогава ще обмисляме членовете на кабинета. Смятаме, че кабинетът би трябвало да е политически, с цел да може да се носи политическа отговорност, уточни тя.

С ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане няма да преговаряме, добави Нинова. 

Досега с Демократична България работехме добре, постоянно сме намирали решения в името на националния интерес. Така че с тях не виждам какви проблеми може да имаме. По-скоро чакам проблем в връзките ПП-ИТН, добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР