Първото, което на мен ми направи впечатление на проведените евроизбори

...
Първото, което на мен ми направи впечатление на проведените евроизбори
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Кампанията за евроизборите мина без да се говори за бъдещето на ЕС

Първото, което на мен ми направи усещане на извършените евроизбори у нас е, че съвсем не се приказва за Европейски Съюз, за неговото бъдеще. Това което се случи в България е, че стана ясно, че няма по какъв начин да минем без следен избор, няма да имаме машинно гласоподаване скоро както се разбра, няма да имаме изчистени изборни описи - 30 години след измененията и съгласно мен няма да имаме районни преброителни центрове, а ще си броят тези 5, 10, 15 души от комисийката и по този начин ще я караме отсега нататък. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в Софийския университет. Иначе от позиция на това кой по какъв начин се показа на изборите е, нямаше някакви огромни изненади - ГЕРБ губи двигателна сила, само че се вижда също по този начин, че в партийното пространство няма политик с мащаба на Борисов. Може да го харесваме, може да не го харесваме, само че той има качествата да побеждава на изборите, тъй като се видя, че той издърпа цялата акция на партията си, добави Вълчев. Що се отнася за Българска социалистическа партия, видя се, че те си имат някакъв таван, някакви вътрешни битки и ненапълно сами се дърпат под водата. При състояние че твой член в лицето на Сергей Станишев е началник на европейските социалисти, а ти изобщо да не искаш да го допуснеш в листата за евроизборите, по какъв начин ви се вижда, запита Даниел Вълчев. Това не са положителни неща и разумно те доведоха до тези резултати на Българска социалистическа партия.

Интересно е да са каже и за „ Демократична България ", че това е един нов опит за сливане на онази част от хората, които може да се опишат като градски, образовани, дясно мислещи хора. Може да се каже, че този опит към този момент по-скоро е сполучлив, само че не би трябвало да се надценява, тъй като те имат към 110 хиляди гласа, на фона на гласовете за други сходни опити като Реформаторския блок и по този начин нататък, сподели още Даниел Вълчев.

Що се отнася до концепцията младите адвокати да поставят клетва като лекарите, деканът на Юридическия факултет в СУ разяснява, че това е концепция, която е била призната от факултетния съвет и която ще се стреми да придаде една малко по-голяма церемониалност при връчването на дипломите. Тази година взехме решение и за това благодаря на ръководителя на Народното събрание за това, че ни даде тази опция да връчим в пленарната зала на Народното събрание дипломите на завършващите и сътрудниците да положат една клетва. Тази клетва не е институционална клетва, а е по-скоро с честен темперамент, с това един човек, който се е посветил на правото, какво той се ангажира напълно човешки да прави, разяснява проф. Даниел Вълчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР