Първото изображение, което изниква в главата на всеки, щом чуе

...
Първото изображение, което изниква в главата на всеки, щом чуе
Коментари Харесай

Луксозни бункери чакат милиардерите при война СНИМКИ

Първото изображение, което изниква в главата на всеки, щом чуе думата „ бункер “, е мрачно, мокро бетонно помещение, без особени улеснения и складирани храни в консерви. Навярно това ще е спасението за по-голямата част от човечеството, само че не и за оня 1% богати хора, които могат да си разрешат по-луксозни скривалища.

Днес опасността от спор е също толкоз огромна, колкото е била и през Студената война. За това редица компании са притиснати да основават пространства, които да защищават от разнообразни вреди, като световна пандемия, метеорит и експлоадирането на Трета международна война. Но те не би трябвало да наподобяват на неуместните бункери, в които са се крили бащите или дядовците на милиардерите. Не, те би трябвало да са първокласни.

" Бункерите са били сиви, железни, като транспортен съд или нещо друго военно. Истината е, че нито един човек не може да оцелее в такива спартански условия “, споделя Робърт Вичино, един от ръководителите на компания за строене на скривалища.

Надвисналият Апокалипсис?

Много звезди – мениджъри, спортисти и механически гении (твърди се, че Бил Гейтс има бункери във всеки един от парцелите си), избират да проектират сами скривалищата за фамилията и чиновниците си.

Още през 2016 година продажбите на подземните бункери на Rising S Company скачат със 700% спрямо 2015 година, а цялостните продажби на компанията с 300% след президентските избори през ноември.



Поколения могат да живеят в бункерите на Rising S Company. Помещението може да запази храна за 1 година на човек и устоят на трусове.



Но до момента в който едни биха предпочели да прекарат Апокалипсиса сами или единствено със фамилията си, други биха го създали в общество, с цел да може да се усещат по-близо до действителния свят.

Разработчиците на този тип групови бункери постоянно получават извадени от употреба руски или американски убежища. За да бъде построено едно такова място обаче, са нужни стотици милиони долари.



Укрепените структури са проектирани да устоят на нуклеарен удар и са оборудвани с енергийни системи, системи за филтриране на вода, взривни клапани и ядрено-биологично-химическа (NBC) дестилация на въздуха.



Тези групови бункери могат да съхраняват храна за към година и са оборудвани с вътрешни градини, с цел да могат да бъдат отглеждани разнообразни култури. А с цел да е оптимално несъмнено оцеляването на комуната, в тях наложително ще бъдат приютени доктори и учители.

По думите на Вичино, поръчките от демократи и консерватори скочили през 2016 година, а през последните седмици всички места в огромните им бункери били разпродадени.







Един от тези подслони - Vivos xPoint, се намира в Северна Дакота и включва 575 американски военни бункера. Те могат да приютят близо 5000 души, а цената на интериора варира сред 25 000 и 200 000 $.



В бункера има учебно заведение, спектакъл, градини, СПА, фитнес и медицински център.

За тези, за които този разкош не е задоволителен, компанията предлага и Vivos Europa One. Наричат това свое създание „ съвременен Ноев ковчег “. Той се намира в Германия в склад за боеприпаси от Студената война.





Vivos Europa One има 34 частни резиденции, всяка по 2500 квадратни фута. Помещенията се дават празни на техните притежатели, а те сами могат да ги декорират и да изберат дали да имат фитнес, личен басейн или кино зали.



Бункерите си имат личен превоз, който може да откара живущите там в заведения за хранене, кафета и зали за игри.



Домове, които устоят на нуклеарна офанзива



Survival Condo също продават домове, които извършват функционалността на бункер. Компанията предлага както дребни домове, по този начин и двуетажни жилища, чиято цена стартира от 4 милиона $.

Клиентите имам достъп до „ вилите си “ когато и да е, без значение дали поради експлоадирането на война или просто с цел да избягат от напрежението от работата. Всички домове имат достъп до басейн, бар, библиотека, спектакъл и магазин.

Собствениците би трябвало да спазят единствено едно предписание – при положение на рецесия да работят по 4 часа дневно в интерес на обществото.



В Чехия The Oppidum предлага заслон за хора, предпочели да прекарат Апокалипсиса сами или единствено с шепа близки хора, или членове на фамилията си. Това е „ най-големият бункер за милиардери в света “. И тук, оцеляващите сами ще изберат интериора и ще имат достъп както до надземна, по този начин и до подземна част, кино, СПА и винена маза.



За един този разкош по време на рецесия е непотребен. Според строителите на бункерите той е изработен за оцеляването на човечеството.

„ Тези скривалища ще бъдат употребявани в продължение на години. По-добре да са комфортни “, споделя Вичино.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР