Първото и най-важно хранене за деня е закуската, казват диетолозите.

...
Първото и най-важно хранене за деня е закуската, казват диетолозите.
Коментари Харесай

Диетолози посочиха коя е най-добрата закуска

Първото и най-важно хранене за деня е закуската, споделят диетолозите. Тя е значима за зареждането на организма с хранителни субстанции и сила за целия ден. Но би трябвало да вземем поради редица фактори, когато избираме какво да хапваме заран.

Закуската би трябвало да бъде 25-30% от дневното меню, споделят експертите. Те предлагат тя да бъде 20-30 минути след пробуждане. Отлично начало на деня е да изпиете чаша вода със стайна температура на празен корем, тъй че да стартирате тялото си. Разбира се, храненето зависи от самостоятелните характерности и графика ви, само че навикът се появява още през втората седмица, тъй че най-трудното е да започнете, споделят те.
-->
Какво да закусваме?

Млечните артикули за закуска не са най-хубавата концепция, защото млечнокиселите бактерии в тях, когато попаднат в кисела среда, умират преди да стигнат до червата.

Най-добрата закуска са сандвичи от пълнозърнест самун. Тост с яйце и всевъзможни зеленчуци сигурно ще сътвори вярната конфигурация за деня. Ако не можете да се откажете от млякото заран, мюслито е превъзходен вид. Купените обаче имат доста захар и по тази причина можете да ги извършите сами. За задачата би трябвало да изпечете овесени ядки във фурната и да добавите всевъзможни ядки или сушени плодове. По предпочитание може да се добави мед.

Всякакви разновидности на ястия с яйца също ще работят. Ако решите да ги пържите – не прекалявайте с олиото.

Можете също по този начин да добавите и зеленчуци, които ще ви заредят с сила за целия ден. По-добре е да откажете сладко, мазно, брашно и пикантни храни заран. Те няма да ви заситят, а и ще ви стане тежко. При специфичен мотив можете да се поглезите с парче от обичаната си торта или сладкиши, само че не би трябвало да свиквате да закусвате непрекъснато по този начин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР