Първото дисциплинарно уволнение на лекар, заради отказ да преглежда болни

...
Първото дисциплинарно уволнение на лекар, заради отказ да преглежда болни
Коментари Харесай

Млада лекарка от Бургас отказа да лекува пациенти с COVID, ето какво ѝ се случи

Първото дисциплинарно уволняване на доктор, поради отвод да преглежда заболели с COVID-19 ще стане факт в УМБАЛ „ Дева Мария” в Бургас.

Лекарят, който е в нарушаване на дълга си и е престъпил законите на хуманността, е доктор Дюрия Иляз – кардиолог, написа Флагман.бг, базирайки се на чиновници на университетската болница, с които през последния месец доктор Иляз била в непрекъснати спорове.

„ Колегата е постъпила на работа при нас преди два месеца, имахме задоволително случаи със болни от ковид, в народен мащаб епидемията към този момент се разгаряше. Няма по какъв начин тя да не е била наясно, че ще се постанова да работи с пациенти с такава диагноза”, възмущават се лекари и медицински сестри от болничното заведение.

„ Няма да разясня тази тема”, съобщи изрично доктор Иляз по телефона, а след секунда-две съмнение добави, че не може да приказва, тъй като кара, след което затвори телефона си.

Днес тя не е пристигнала на работа.

Колегите ѝ настояват, че още при първата нужда от кардиологична консултация на болен с ковид, доктор Иляз изрично отказала да влезе в отделението и да свърши работата си. Впоследствие спряла въобще да върви на работа, без да дава пояснения на екипа.

От управлението на УМБАЛ „ Дева Мария” потвърдиха информацията и обявиха, че поради „ систематични нарушавания на трудовата дисциплинираност и отсъствие на работа доктор Иляз е в процедура по дисциплинарно уволнение”.

" В тежката обстановка да абдикираш от отговорностите си да лекуваш, за нас е неприемливо, тъй като носим първо отговорност към живота на пациентите, по-късно нашата специалност е и средство за издръжка ", обявиха от управлението.

Случаят с кардиолога доктор Иляз е казус за болничното заведение. До този миг всички лекари, медицински сестри и санитари с подготвеност и предпочитание вземат участие в борбата с ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР