„Първото българско председателство на Съвета на ЕС преминава изключително успешно

...
„Първото българско председателство на Съвета на ЕС преминава изключително успешно
Коментари Харесай

Ева Майдел: Ще се радвам талантите на Горна Оряховица да се включат в Голямото хоро в Брюксел през 2019 г.

„ Първото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз минава извънредно сполучливо и способства за възстановяване на имиджа на България пред другите европейски страни. С извършеното за шеста поредна година Голямо хоро в Брюксел дадохме своя принос за показване на надареното лице на страната ни. Ще се веселя гениите на Горна Оряховица да се включат в Голямото хоро в Брюксел през 2019 година “ Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на спорен конгрес „ Предизвикателствата на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз “ на 7 май 2018 година в Горна Оряховица.

„ Европейския съюз чува гласа на жителите си и реагира на терзанията им. Всички социологически изследвания през последните години демонстрират, че европейците желаят повече сигурност и справяне с казуса с миграцията. Затова в новия бюджет на Европейски Съюз за идващите 7 години е планувано тройно нарастване на средствата за сигурност и надзор по външните граници – до 33 мрд евро. Голяма част от тях са за увеличение на личния състав на Европейската работа за гранична и брегова защита от 1200 на 10000 души, от което ще се възползва и България като външна граница на Европейски Съюз " - отговори на въпрос от присъстващите Ева Майдел, която има европейски информативен офис във Велико Търново.



На събитието участваха кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, националният представител от великотърновски регион Клавдия Ганчева, и над 50 представители на гражданското общество.

Форумът сложи началото на поредност от начинания, които ще се проведат в границите на тематична седмица от 7 до 11 май под надпис „ Европа на жителите България като външна граница на Европейски Съюз. “



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР