Първородните дъщеря и син на Силвио Берлускони - Марина и

...
Първородните дъщеря и син на Силвио Берлускони - Марина и
Коментари Харесай

Берлускони завеща 100 млн. евро на 53 години по-младата Марта Фашина

Първородните щерка и наследник на Силвио Берлускони - Марина и Пиер Силвио, ще си поделят мажоритарния надзор върху бизнес империята, учредена от него.

Това заяви осведомен източник на Reuters, откакто наследството на починалия италиански бизнесмен и политик беше публично отворено.

Марина и Пиер Силвио Берлускони, които към този момент имат изпълнителни функционалности в някои елементи на бизнеса, ще имат равни дялове на обща стойност към 53% от фамилния холдинг Fininvest, сподели източникът, потвърждавайки по-ранна информация от осведомителна организация ANSA.

Марина оглавява Fininvest, а Пиер Силвио дава отговор за телевизионния бизнес MFE-MediaForEurope (MFEB.MI), който е перлата в короната на семейството.

По-рано петимата наследници на Берлускони обявиха, че " никой от акционерите няма да упражнява повсеместен самостоятелен заобиколен надзор върху Fininvest SpA, упражняван преди този момент от татко им ".

Барбара, Елеонора и Луиджи Берлускони, трите деца на Берлускони от втория му брак, са по-малко ангажирани в фамилния бизнес.

Берлускони, който умря на 12 юни на 86-годишна възраст, е взел решението за заместничество още през 2006 година, демонстрира копие от наследството, забелязано от Reuters.

Той е подписал наследството си с думите: " Благодаря ви, доста обич за всички вас, татко ви ".

Акциите B на MFE на Миланската фондова борса се намалиха след оповестението на наследството, като изгубиха към 0,4%.

По-рано те нарастнаха поради спекулациите, че фамилията може да продаде своя дял, само че основният изпълнителен шеф на MFE Пиер Силвио Берлускони съобщи, че продажба в никакъв случай не е била обсъждана и компанията ще се придържа към проектите си за напредък в Европа.

" Изглежда, че има наклонност към последователност в ръководството на MFE, което понижава спекулативната прелест на акциите ", пишат анализаторите на Equita по тематиката.

Според копието на наследството, Берлускони оставя по 100 млн. евро на Марта Фашина, негова партньорка все още на гибелта му и на по-малкия си брат Паоло.

Италианският водач не беше законно женен за Фашина, която е на 33 години, макар че до последния си ден в наричаше своя брачна половинка.

Берлускони оставя и 30 млн. евро на Марчело Дел'Утри, дълготраен негов бизнес сътрудник и непосредствен другар, който през 2014 година е наказан за сговор с мафията.

Дел'Утри съобщи, че е " надълбоко разчувствуван ". " Не го чаках, макар дълбокото другарство сред нас. Изненадан съм, това не е нещо, което се случва всеки ден ", добави той.

Завещанието е в незапечатан плик и е с дата 19 януари. 2022 година, което съответствува с един от случаите, когато Берлускони е признат за лекуване в миланската болница " Сан Рафаеле ", където умря.

По това време четирикратният министър-председател и водач на консервативната партия " Форца Италия " организира несполучлива кандидатура за президентския пост в Италия, добавя Reuters.

Според италианското законодателство децата имат право да наследят две трети от благосъстоянието на родителите си на равни елементи, до момента в който умрелият може да се разпорежда с останалата една трета по свое убеждение.

Берлускони притежаваше и италианския футболен клуб от Серия А " Монца ".

Имуществените му активи включват също вила " Сан Мартино " в град Аркоре до Милано, където прахът му се съхранява в фамилния мавзоле и вила " Чертоза " в Сардиния, където е приемал международни водачи, в това число съветския президент Владимир Путин и някогашния английски министър-председател Тони Блеър.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР