Първоприемвникът на съветската армия върши нещата, които са вършили Вермахта

...
Първоприемвникът на съветската армия върши нещата, които са вършили Вермахта
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Няма как армия, която върши зверства, да има паметник в центъра на София

" Първоприемвникът на руската войска прави нещата, които са правили Вермахта и SS през Втората международна война – разстрели на почтени, отвличания. Няма по какъв начин войска, която прави тези зверства, които виждаме, да има монумент в центъра на София. Второ по този начин и не разбрах от какво тъкмо са ни освободили Съветската войска през 1944 година ". Това разяснява по NOVA NEWS кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.
 
Запитан какво чака да е решението на регионалния шеф, Гаджев сподели: " Мисля, че няма да има никаква активност, най-малко до момента в който този човек е регионален шеф, или най-малко до април месец ".
 
Той насочи рецензии към кабинета " Петков ", че са имали неверен метод, неуверената политика и комплициране, което са основали в обществото. " Това докара до всички последващи спекулации и разнопосочни отзиви в обществото ", сподели Гаджев.
 
Според него България има опция да оказва помощ, въпросът е дали има предпочитание. " Дали ще се възползваме от всичките механизми, които са ни препоръчани през последните месеци, да ни подкрепят, в случай че ние подпомогнем Украйна – това не се случва към този момент второ държавно управление ", сподели Гаджев.
 
Бившият ръководител на парламентарната комисия по защита в 48-то Народно събрание беше запитан и за желанието на Европейски Съюз да обезпечи 155 милиметрови снаряди, а разноските да бъдат възстановявани от европейския механизъм за мир, Гаджев сподели: " Това, което вкарахме и в решението на Народно събрание през декември, България може да се включи. Това зависи от държавното управление и диалозите. България може да помогне с тези (снаряди,,бел. ред.), които има в ресурс. Според анализите на МО огромна част от тях следва да излязат от период на валидност. Можем да предложим да се дефектират в държавни фабрики тази остарели муниции, да се види дали стават и в случай че стават, да се дават ", разяснява претендентът за депутат от ГЕРБ-СДС.
 
Запитан за ареста на строителния бизнесмен Велико Желев, Гаджев сподели, че не счита, че ГЕРБ ще понесе вреди. " Не виждам за какво. Много хора направиха политически кариери като обясняваха какъв брой са зле поръчките през инженеринг, даже министър Шишков с това стартира политическата си кариера в първото служебно държавно управление. А през декември даде 1 милиард лв., без инженеринг, на същите компании ", сподели Гаджев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР