Първоначално трябваше да носим маски и да спазваме стриктно всички

...
Първоначално трябваше да носим маски и да спазваме стриктно всички
Коментари Харесай

Коментар на водещия: Изгубени в мерките

Първоначално трябваше да носим маски и да съблюдаваме прецизно всички ограничения. Когато те дадоха резултат, ненадейно ограниченията изчезнаха в небитието и животът както досега беше поканен да се върне. Какво по-хубаво, само че случва ли се в действителност?
" Алфа Рисърч ": За първи път Борисов и Радев са с подравнен рейтинг Ген. Венцислав Мутафчийски получава 60% утвърждение
Ако съдим по тъжната панорама по моловете, заведенията и курортите, човек остава с чувството, че всекидневието се отваря, само че нещо не е наред. Нито оборотите са както преди, нито потреблението, нито потреблението, нито настроението. Всички си задаваме разумни въпроси като - да не би страната да отваря всичко навсякъде, с цел да може да не стопират постъпленията от налози? Общественото мнение е нещо непостоянно. В първите седмици от нахлуването на болестта в Европа, когато никой не знаеше по какъв начин ще се развие пандемията, крутите ограничения донесоха имиджови позитиви на всички ръководещи в света, които постановиха ранни ограничавания.
Изследване: Маските са предотвратили десетки хиляди заразявания от COVID-19 Направено е изследване за резултатите от тази мярка в Ню Йорк, Италия и Ухан
С струпване на отмалялост от ограниченията, в идващите месеци обаче, навсякъде ръководещите държавни управления, в това число и българското, започнаха анулация, с цел да яхнат другата вълна. Но можеш ли да регулираш сходна невиждана рецесия и да се харесваш на всички?

Това е рискова игра с непредсказуеми последици. На всички е ясно, че борбата с ковид е маратон, а не спринт. Крайностите и внезапните придвижвания ще изтощят обществото надалеч преди да стигнем до финала. Внезапното налагане на ограничения, не значи неочаквана анулация.
Ананиев: Задължителни маски – единствено в градския превоз, културните прояви – към този момент с 50% аудитория Не се утежнява естественият живот на българина, акцентира здравният министър
Освен това, изречението: " По-страхливите дано си носят маски ", е сигнал, че маските би трябвало да бъдат свалени. Защото на българина да му кажеш, че е нерешителен, е автоматизирано предизвикателство да ти потвърди, че не е. Ако би трябвало в 40-сантиметров басейн с вода от 2 метра ще скочи, ще се изпочупи, само че ще ти потвърди, че му стиска, без значение, че след това ще лежи в болница. После не се чудете, че все по-малко хора носят маски в магазина.

Властта би трябвало да спре с излъчването на противоречащи си сигнали. Единият ден споделят, че обстановката се утежнява, на другия, че всичко отминава. Ако няма поредност в техните думи, никой не може да чака, че ние обществото ще бъдем поредни. Просто стопираме да имаме вяра.
СЗО с нови рекомендации за носене на защитни маски против ковид Здравната организация припомня, че те не пазят от вируса
В момента нямаме никаква концепция какъв брой дълбока ще е рецесията в Европа и в България, какви ще са следствията за живота и потребителските ни привички и възприятието ни за сигурност. За нашите мозъци се борят лобита, продават се бързи проби, правят се какви ли не схеми. Играят се несъмнено и политически игри, на про и анти. Тяхната последна цел е да сме разграничени, неуверени, несигурни и послушни.

Единственото, което знаем, е, че през първата вълна минахме без доста жертви спрямо други страни. Но в случай че в това достижение има и огромна доза шанс? Точно този въпрос задава тази седмица и Йенс Тюрау в коментар за " Дойче веле ".

Разбира се, той засяга Германия. Но неговият отговор е - шанс или не, към този момент можем да погледнем на обстановката с облекчение. Но това не значи, че скоро ще имаме опция изцяло да възстановяваме живота си от времето преди март, тъй като вирусът въобще не е липсващ. И това е истината, без значение дали ни харесва или не.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР