Първоначално имаше кафенета, в които се допускаха домашни любимци. След

...
Първоначално имаше кафенета, в които се допускаха домашни любимци. След
Коментари Харесай

В модерни японски кафенета миниатюрни прасета веселят клиентите

Първоначално имаше кафенета, в които се допускаха домашни любимци. След това се появиха котешките кафенета, където латето остана на второ място след общуването с котките. Най-новата фикс идея в Япония: кафенета с прасенца, съобщи Асошиейтед прес.

" Беше прелестно. Много релаксиращо и прелестно ", споделя Брад Лумис, софтуерен инженер от Пулман, Вашингтон, откакто посещава токийското кафене Mipig с 21-годишната си щерка Пейдж.

В една от последните сутрини те бяха измежду десетките клиенти, които си правеха селфита и се усмихваха. Прасетата от дребна порода се разхождаха из помещението и търсеха комфортен скут, в който да се гушнат.

Прасетата са изненадващо тихи, макар че понякога грухтят. Те не обичат да са сами, което ги прави чудесни приятели. За разлика от стандарта, те са доста чисти и не миришат. 

Клиентите заплащат 2200 йени (15 долара) за първите 30 минути в компанията на прасетата. Необходима е предварителна резервация.

" Всяко прасе е неповторимо. Всяко от тях има своя лична характерност. Може да забележите, че едното е  твърдоглраво, а другото е нежно ", споделя Шихо Китагава, изпълнителен шеф в Mipig. 

Кафенето Mipig в стилния квартал Хараджуку е едно от 10-те такива кафенета с прасенца, които операторът е разкрил в цяла Япония. Първото е намерено в Токио през 2019 година Още две са в развой на създаване по-късно тази година.

Животните, известни като " микропрасета ", не стават по-големи от куче от породата корги, даже като пораснат. 

Любителите на свине споделят, че те са чудесни домашни любимци. Те могат да бъдат закупени за към 200 000 йени (1350 долара) от Mipig, към този момент са подготвени на тоалетна и са привикнали да бъдат с хора. Продава се и храна за микросвине. Mipig твърди, че е продала 1300 свине като домашни любимци.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР