Първомайският парад на Площата на революцията в Хавана се провежда

...
Първомайският парад на Площата на революцията в Хавана се провежда
Коментари Харесай

Хавана ще отбележи 1 май без първомайски парад

Първомайският церемониал на Площата на революцията в Хавана се организира от 1959 година, без 2020 и 2021, поради пандемичните ограничавания. Както отбелязва Военновъздушни сили, повода е острият дефицит на гориво, защото съгласно традицията, към кубинската столица би трябвало да се превозят с рейсове стотици хиляди хора, с цел да вземат участие в демонстрацията за Международния ден на труда.

През последните седмици обаче, пред кубинските бензиностанции се извиха дълги опашки, като водачите постоянно чакат с дни. По-рано този месец президентът Мигел Диас-Канел сподели, че Куба получава единствено две трети от горивото, от което се нуждае, като изясни, че доставчиците не извършват договорните отговорности.

Куба внася нискокачествен недопечен нефт, само че няма уреди за преработката му. През последните години доставките на първокачествен недопечен нефт от Венецуела са намалели на половина. Макар и максимален снабдител на нефт за Куба, Венецуела също търпи тежки стопански проблеми и е все по-трудно да субсидира своя карибски „ другар ” по социализъм.

Недостигът на нефт и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР