Първокласниците от село Паталеница поздравиха дипломатите от Китайското посолство в

...
Първокласниците от село Паталеница поздравиха дипломатите от Китайското посолство в
Коментари Харесай

Първокласници поздравиха Китайското посолство за настъпващата Нова година на тигъра

Първокласниците от село Паталеница поздравиха дипломатите от Китайското посолство в България по случай настъпването на Новата година на тигъра.

Децата, дружно със своя класен началник Диана Баташка, съумяха да създадат китайски фенери, които закачиха на дърво в класната си стая. Учениците от ОУ " Константин Величков " нарисуваха признака на новата 2022 година - тигъра и собственоръчно изписаха " Честита Нова година " с китайски писмени знаци, за което им оказа помощ Йолина Василева, основател на фейсбук страничката " С любов от Китай ".

" Беше " страшна " веселба, децата с огромно любознание и неприкрит възторг съумяха да създадат този новогодишен привет ", показа класният им началник Диана Баташка.

Освен красиви фотоси, децата съумяха да запишат и видео с привет на китайски език, който всеки може да употребява на 31 януари в 00:00 часа, когато настава и Новата година на тигъра. Ето по какъв начин наподобява и той: 新年快乐!- “Син Ниен Куай Лъ”!

Припомняме, че през 2021 година дипломатите от Китайското посолство в България посетиха село Паталеница за екотуризъм. Те се полюбуваха на красиви гледки с лавандула, браха череши и разгледаха Баткунския манастир.











Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР