Първо ни казаха, че имало сигнал от РИОСВ-Бургас, после, че

...
Първо ни казаха, че имало сигнал от РИОСВ-Бургас, после, че
Коментари Харесай

Иван Алексиев за проверката на МВР в пристанището: Извършва се по шумкарски начин, няколко пъти ни излъгаха

Първо ни споделиха, че имало сигнал от РИОСВ-Бургас, след това, че имало заповед, която обаче била в РУП-а, а най-после, че не им трябвало заповед, обяви кметът на Поморие

„ Щяхме да спомагаме на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас да извърши инспекцията, която желае, в случай че бяха спазили закона, а не бяха подходили по най-шумкарския метод “. Това сподели кметът на Поморие пред Флагман.бг.

Наш кореспондент посети новото рибарско пристанище, където по-рано през днешния ден влезе Икономическа полиция.Официална информация няма, само че от това, което репортерът ни разбра на терен, е че инспекцията касае благоустрояването на риболовен хелинг.

Около 11 часа на място са пристигнали двама инспектори от Икономическа полиция, както и чиновник на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас . Представили са се и са изискали документи. 

„ Принципът е, че когато има сигнал за осъществено нарушаване органите на Министерство на вътрешните работи правят инспекция по Закона за Министерство на вътрешните работи, а в случай че има задоволително данни, се образува досъдебно произвеждане. В съответния случай те настояват, че има сигнал, само че не дават никакви данни, от които да си създадем извод и да им окажем цялостно подпомагане. Нахлуват и разказват в някакъв констативен протокол, какъвто не си припомням да има в Закона за Министерство на вътрешните работи или Наказателно-процесуален кодекс, само че това е различен въпрос “, изясни основният секретар на Община Поморие Тони Митев, който е заинтригуван от дейностите на полицията.
 Кметът Иван Алексиев демонстрира къде е рибарският хелинг, който се благоустроява 


Поискахме им информация за мотива за тяхната инспекция, те ни обясниха, че са тук по искане на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас, само че се оказа, че не е правилно . Първоначално споделиха, че има заповед, която е в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Поморие, а след това  - че не била нужна такава заповед “, добави от своя страна кметът Иван Алексиев.

Той посочи, че са изискали плана за риболовен хелинг, който общината сега осъществя.

„ Рибарите желаеха да създадем по-голям надолнище, с цел да излизат с лодките на скарите. Ние разработихме единствено в тази част план за насипване с взривена скална маса, инсталираме новите плочи от горната страна и инсталираме скарите. Имаме план, който е координиран с РИОСВ-Бургас и Морска администрация. Важно е да уточним, че това не е строителство, а благоустрояване на този хелинг и ние го правим тъкмо, когато влиза възбраната. Заради това лодките са изкарани, а ние в границите на месец ще създадем това благоустрояване “, сподели Иван Алексиев.

 

Кметът на Поморие посочи, че още преди няколко дни чиновници на полицейското ръководство са отишли при шефа на врата и са поискали достъп до охранителните камери , обяснявайки, че вършат инспекция за откраднат мотор. Заповед нямало, само че им е помогнато в символ на доброжелателност.

Според него обаче са проследявали камионите, с цел да се откри коя е компанията и дали документите й са изрядни.

„ Всичко ни е изрядно. Има експедиционни бележки, генезис на скалната маса, възлагане на дейностите по доставка. Нямаме нито едно нарушаване “, безапелационен е Иван Алексиев.
 От Икономическа полиция оповестиха, че не им би трябвало заповед, с цел да извършат инспекцията, защото съставяли единствено констативен протокол
„ Нямаме никакви терзания. Щяхме да окажем цялостно подпомагане на органите на реда, в случай че те обаче бяха постъпили по Закона за Министерство на вътрешните работи, а не по шумкарски и по бойкорашковски “, добави Алексиев.

Той е безапелационен, че инспекцията е на политическа основа и се цели да гот уязви.

Ясно е, че съм любим на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Преди година и два месеца също нахлуха в постройката на Община Поморие и иззеха всички документи в оригинал. Какво се случва с тази инспекция – нищо не знаем. Сега още веднъж нахълтват по най-грубия и бих споделил противозаконен метод. Призовавам господин Калоянов да спре с този гнет, въпреки всичко бойкорашковщината си отпътува “, добави Алексиев.

След инспекцията се написа констативен протокол, в който се описаха съществуването на няколко остарели гуми на врата, употребявани за слизане на техниката.

Вижте видео, което бе снимано след края на инспекцията:



Кметът на Поморие бе безапелационен, че още през днешния ден ще подадат сигнал до Инспектората на Министерство на вътрешните работи, с цел да се ревизира дали някой от проверяващите или техните началници е нарушил закона с днешната ревизия. Случаят ще бъде отвеян и до отрасловата комисия в бъдещото 49-ото Народно заседание.

" Ако съм нарушил закона - ще си понеса отговорността, само че няма да позволи да бъде боксова круша " , добави в умозаключение Иван Алексиев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР