Първо дойде траурът, след това предаването на близките, а след

...
Първо дойде траурът, след това предаването на близките, а след
Коментари Харесай

Сред гнева и скръбта гърците не желаят да приемат, че един човек е виновен за ужасната влакова катастрофа

Първо пристигна траурът, по-късно предаването на околните, а по-късно погребенията. В петък беше заровена Атина Кацара – младата майка на малко дете, изнесена в бял ковчег от църквата на Катерини на първото заравяне на първия „ ангел “, умрял в най-лошата влакова злополука в Гърция.

В събота беше заровена Ифигения Мицка, както доста от 57-те жертви на бедствието при започване на 20-те, с която фамилията и приятелите се сбогуваха. Тя също бе положена в земята в запечатан бял ковчег. После ще бъдат погребенията и на другите жертви – всички разпознати посредством ДНК проби, предоставени от родственици, които ще бъдат положени в края на тридневния формален интервал на печал за нацията. Но това е единствено началото на дълбока горест за засегнатите фамилии.

В дните, откогато „ Интерсити 62 “ – пътуващ от Атина до Солун с минимум 350 души на борда, се сблъска челно с товарен трен, летящ по същия сектор от коловоза, Гърция е хвърлена в тъга поради, по думите на личния си президент, „ невъобразимата покруса “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР