Първо, данъци в хазарта няма. Има държавна такса и се

...
Първо, данъци в хазарта няма. Има държавна такса и се
Коментари Харесай

От "Национална лотария" питат: Толкова ли е богата държавата, че може да си позволи да загуби 100 милиона

Първо, налози в хазарта няма. Има държавна такса и се дефинира от Закона за хазарта. Има два метода за заплащане. По-голяма основа и по-малка ставка и противоположното. Ние имаме 50 билета и във всеки един билет е удостоверила, че ние плащаме такси, комисионни от 20% от разликата в облагите. Това съобщи в студиото на Сутрешния блок на Нова тв изпълнителният шеф на "Националната лотария " Димитър Ганев.

"Работим по този начин от 5 години и сме били проверявани няколко пъти. Не желая да разясня конкурентна компания, която има искания по отношение на наш сътрудник. Можем да приказваме единствено в съответни цифри. "Национална
лотария " е платила държавна такса в размер на 70 млн. лева ", изясни още той.

Ганев попита за какво Валери Симеонов не е предложил тези пари да влязат в Министерството на спорта.

Шефът на "Националната
лотария " разгроми причините на Симеонов за национализацията на хазарта

"Националната
лотария " предходната година е платила 100 милиона лв.. Тя не е освободена от Данък добавена стойност. Тъй като не сме регистрирани по Данък добавена стойност, то непосредствено влиза в държавния бюджет. Аз не мога да схвана толкоз ли е богата страната, че може да си разреши да загуби 100 милиона? Защо ", пита той.

"В България
хазарта е доста добре контролиран. Не смятам, че една смяна в закона ще докара до нещо по-добро. България е един от най-конкурентните пазари за онлайн хазарт в Европа. Имаме по-малко доходи за предната година, поради напредъка на интернет ", съобщи още Ганев.

Той изясни, че Националната
лотария има лиценз за 10 години.

"Имаме един 5-годишен и един 10-годишен, а страната желае да го приключи. Ние считаме, че в България има много способени адвокати, които ще обяснят, че това е нарушаване на Конституцията. Ние сме сезирали Европейски Съюз. Очакваме поддръжка, макар че е доста мъчно да разбираем какво тъкмо желаят да създадат в нашата страна. Искат да вземат най-големия ни актив. Ако търсят пари за спорт, споделих от кое място да вземат пари за спорт ", заключи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР