Първо, да разгледаме нещата. Случаите се увеличават. Лошото на новия

...
Първо, да разгледаме нещата. Случаите се увеличават. Лошото на новия
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Ако имате тези 4 симптома, значи сте с новия К-19, но най-лошото е, че...

Първо, да разгледаме нещата. Случаите се усилват. Лошото на новия вид е, че е много инфектиран и ще мине през доста хора. Това заявидиректорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв.

"Когато приказваме дали вируса повтаря, преди две години споделих, че от 1000 болни единствено 7 могат да повторят. Сега сега, толкоз е променен вирусът, че от 1000 души 270 могат да боледуват повторно. 27% го повтарят ", добави той.

Експертът изясни, че новият вид на ковид не построява имунитет и даже изкаралите Омикрон нямат късмет.

"Ваксините работят 3-4 месеца след бустера, с цел да предпазят от тежко превозване. Бустерът работи, само че единствено няколко месеца. Едновременно всички държави-членки ще получат от новата модифицирана ваксина. Аз се чудя какво решение да взема за себе си и ще отида да си направя втория бустер, а есента, дай Боже, да можем да си сложим за петия вид на Омикрона. Аз го споделям за себе си, да ме схваща който желае ", сподели той.

Проф. Кантарджиев прикани хората над 50 да се имунизират.

"Всички, които бяха инфектирани с петия вид на ковид, бяха излекувани. Нямаше такива в лечебни заведения, нито умряли. Ако доста хора се разболеят, може да се стигне до съдбовен край при някои. Колегите от столичното РЗИ направиха 4 кабинета за реимунизация. По-интелигентните вървят и си поставят бустер ", уточни специалистът.

"Симптомите са гърлобол, изнемощялост, нормално хрема, само че той е много по-различен от уханския, тук нещата са по-различни. Всеки кара по друг метод този вид. Инкубационният интервал е 3-4 дни. Започва при някои единствено с температура. Бързите проби значително го демонстрират, само че най-важното е преди този момент да не си ял и да не си пил ", добави още той. /Блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР