Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на

...
Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на
Коментари Харесай

Руски депутат призова Митрофанова да пази паметника на Альоша в Пловдив

Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на Държавната дума на Русия Даниил Бесарабов изпрати писмо до посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова с молба паметникът на руските бойци в град Пловдив, прочут като " Альоша ", да бъде подложен под опеката на посолството, съобщи plovdiv24.bg, базирайки се на ТАСС.

" Моля Ви, уважаема Елеонора Валентиновна, да вземете паметника " Альоша " под опеката на посолството на Руската федерация в Република България, обърнете внимание на този монумент и с цел да му бъде отдадена респект в деня на Великата победа. И също по този начин, в случай че е допустимо, да се предотвратят опитите за опозоряване или срутване на паметника като знак на Великата победа и другарството сред народите на Русия и България ", се споделя в писмото.

" Напоследък в страните от Европейски Съюз има случаи на прояви на вражески дейности по отношение на Руската федерация. Това се показва апропо във вандалски прояви на местата на военни погребения и монументи, отдадени на руските войници-освободители. Като народен представител от Думата получавам тъжби от гласоподаватели, в които се показва угриженост по отношение на сходни обстоятелства “, приключва депутатът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР