Първият в света случай на заразяване на човек с птичи

...
Първият в света случай на заразяване на човек с птичи
Коментари Харесай

В Китай бе установен първи заразен с птичи грип H10N3

Първият в света случай на заразяване на човек с птичи грип H10N3 е открит в източната китайска провинция Цзянсу. Това се съобщава в изказване, оповестено от Държавния комитет по хигиена и здраве на Китайската национална република, представено от БГНЕС.

Информацията е за 41-годишен мъж от град Чженцзян, който е бил със симтоми на тресчица в края на април. Дни по-късно положението му се е влошило и е бил признат в болница. Към момента е нормализиран и даже се чака скоро да бъде изписан.

От Националния център за надзор и профилактика на болесттите в Китай разгледаха документите по болестта на мъжа и излязоха със умозаключение, че той е инфектиран с H10N3. В резултат всички хора, които са в контакт с него, са били изолирани и сложени под здравно наблюдаване. За момента няма открити заболели измежду тях.

" H10N3 произлиза от птици, като анализът на генома демонстрира, че вирусът няма ефикасна дарба да заразява хората ", настояват от центъра.

До момента в международен мащаб не бе регистриран нито един случай на човешка зараза с H10N3. Засега бе известно, че този вирус се предава единствено сред пернати и има ниска патогенност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР