Първият в страната ученически гвардейски отряд - при Езикова гимназия

...
Първият в страната ученически гвардейски отряд - при Езикова гимназия
Коментари Харесай

Кърджалийските гвардейци създадоха авторски танц в памет и възхвалана на Левски

Първият в страната училищен гвардейски отряд - при Езикова гимназия „ Христо Ботев “ в Кърджали, посреща датата, белязана с обесването на Васил Левски с нов танц в памет и прослава на Апостола на свободата.

Това сподели ръководителят на отряда Христо Момчев. Заснет преди дни, за първи път той ще може да бъд е забелязан след 18:00 час а на фейсбук страницата на ученическия гвардейски отряд.
 Българска телеграфна агенция
" Той е по музика на известната рок група " Епизод " и по стихове на Патриарха на българската литература Иван Вазов ", изясни Момчев. А за какво точно за Левски? Ръководителят на гвардейците изяснява, че това е най-светлата фигура в нашата история.

„ На него изискуем идеалите, които мога да кажа, че гвардейската част и представителните юношески отряди съблюдават. Това са полезност, родолюбие, национализъм, съблюдаване на идеали, дисциплинираност и доста, доста отговорност “, споделя още Момчев.

Според него младежите не просто осъзнават саможертвата на българските революционери. „ Живеем в сложни времена и се следи все по-голям интерес от страна на младежите към българската история и към героите ѝ “, разяснява той и прецизира, че сега в България има 19 юношески гвардейски отряда, основани по сходство на кърджалийци, което е показателно.
 Българска телеграфна агенция
„ Защото с изключение на церемониалните и ритуални функционалности, младежите гвардейци учат за историята на своята татковина. Опитваме се да ги възпитаваме в родолюбие, обич към фамилията, изконни полезности. Сигурен съм, че схващат. Важното е, че знаят за персони като Левски, Ботев, Каравелов, Раковски “, изяснява Христо Момчев.

Хореографията и научаването на новия танц на състава с съвсем 18-годишна история лишава месец и половина и ще бъде част от репертоара на кърджалийските гвардейци. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР