Първият уикенд на април вече счупи рекорда за топлина. Климатикът

...
Първият уикенд на април вече счупи рекорда за топлина. Климатикът
Коментари Харесай

Съвети за добър климат в колата

Първият уикенд на април към този момент счупи върха за топлота. Климатикът в колата се употребява изключително рано тази година. Ако вътрешността на автомобила към момента не се охладжда задоволително или се разпространят неприятни миризми, би трябвало да се работи. Auto Club Europa (ACE) дава препоръки за прелестен климат в колата.

Неприятните миризми в колата могат да са индикация за формиране на плесен по филтъра на купето. В своята функционалност да филтрира замърсители, частици нечистотия и полени от въздуха, филтърът на купето се задръства с времето, филтрира по-зле и в най-лошия случай може да мухляса. За да избегнете появяването на плесенни спори в купето на автомобила, е належащо филтърът да се сменя постоянно. ACE предлага промяна на филтъра един път годишно, само че най-късно, когато има миризма на мухъл.

Ако желаете сами да промените филтъра на купето, би трябвало да имате поради че промяната на филтъра на купето варира по компликация според от марката и модела на автомобила и нужната информация не постоянно може да бъде открита в инструкциите. Най-доброто нещо, което можете да извършите, е да отидете в сервиз и да оставите експертите да поемат работата.

Независимо дали го вършиме сами или в профилиран сервиз, най-хубавото решение е да употребявате филтър с деен въглен, който също филтрира доста нездравословни изгорели газове и миризми от въздуха. Бактериите или мухълът във вентилационната система също могат да причинят неприятни миризми. Затова е целесъобразно да дезинфекцирате климатичната система понякога – най-добре един път годишно.

Инструкциите за съответния почистващ препарат постоянно би трябвало да се съблюдават деликатно. Ако не сте сигурни, най-добре е да оставите експертите да поемат. Почистващата пяна се впръсква непосредствено във вентилационните дюзи. Тъй като кондензът се образува най-вече на дъното, на по този начин наречения изпарител, би трябвало да пръскате изключително усърдно през дюзите в пространството на краката. Изпарителят постоянно е елементарно наличен даже когато филтърът на купето е свален. След дейното време, разтворената нечистотия излиза автоматизирано през канала.

Почистващите спрейове, въпреки това, работят през вътрешния въздух и е най-добре да се слагат в пространството за краката от страната на пасажера. При включен климатик във функционалност за рециркулация и оптималната вентилация, разпръскващата глава на кутията се натиска надолу, до момента в който щракне на място. След това сътрудникът се разпределя в интериора на автомобила при затворена врата, до момента в който кутията се изпразни.

След разчистване постоянно проветрявайте добре колата - значимо е да оставите вентилатора да работи при отворени порти. ACE също по този начин поучава постоянно да изключвате климатика няколко минути преди края на пътуването с колата, само че да оставите вентилатора включен. Това значи, че във въздуховодите остава по-малко конденз, което е идеална среда за размножаване на бактерии.

ACE предлага климатичната система да се ревизира в профилиран сервиз най-късно на всеки две до три години. Оставащото количество хладилен сътрудник постоянно би трябвало да се ревизира и добавя или сменя. Климатичната система губи към 10 % от хладилния сътрудник всяка година и може да бъде допълвана единствено от експерти. Много сервизи оферират по този начин наречените климатични инспекции или климатични услуги. Въпреки че елементарната инспекция от време на време е безвъзмездна, всяка поддръжка и ремонт са свързани с разноски.

Ако в колата остане неприятна миризма, макар че филтърът на кабината е заменен и климатичната система е дезинфекцирана, третирането с озон в автосервиз може да помогне - това убива микробите и спорите на плесени и по този метод отстранява неприятните миризми.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР