Първият старта на Фернандо с Астън Мартин се оказа фурор

...
Първият старта на Фернандо с Астън Мартин се оказа фурор
Коментари Харесай

Строл разказа как е привлякъл Алонсо

Първият старта на Фернандо с Астън Мартин се оказа възторг - ужасно спортно движение и 3-о място на финала. Новият автомобил на Астън Мартин поразително наподобява на колите на Ред Бул, само че това във Формула 1 няма значение и двукратният международен първенец в Бахрейн беше единственият сериозен преследвач на Макс Верстапен и Серхио Перес.

Пред тв Sky притежателят на Астън Мартин Лорънс Строл описа по какъв начин е съумял да убеди Алонсо да заеме мястото на Себастиан Фетел, който предходната година реши да постави завършек на кариерата си във Формула 1.

“С Фернандо се познаваме от дълго време. Още когато той беше водач на Ферари, Ланс беше част от академията им, тогава беше на 12 години или някъде там. Тогава се запознахме с Алонсо - изясни Строл. - Фернандо е един от най-хубавите водачи в историята. С течение на времето разбрах, че с него изповядваме едни и същи полезности. Така че, откакто Фетел разгласи, че напуща, аз се обадих на Фернандо да се забележим и на срещата му описах за проектите ми за бъдещето. Той ме познава от доста време, тъй че ме изслуша и сподели следното: “Ти ще си идващият ми началник, желая да съм част от всичко това. ”
 Уебър чака Алонсо да остане във Формула 1 още няколко години Уебър чака Алонсо да остане във Формула 1 още няколко години
Строл-старши още веднъж изясни, че не желае да слага някакви съответни цели пред Астън Мартин през новия сезон във Формула 1.
 Алонсо предизвести противниците на Астън Мартин Алонсо предизвести противниците на Астън Мартин
“Трябва да създадем всичко, което е по силите ни, мисля, че към този момент можем да покажем на какво сме способни - добави Строг-старши. - Това са първите стъпки за нашия автомобил, само че ще стане все по-добър. Направихме страховит старт на сезона, само че не желая да споделям, че ще запишел страховит сезон. Още първоначално споделих, че ни чака 5-годишно премеждие по пътя към международната купа. Имаше хора, които не ми имаха вяра, имаше такива, които не ми имаха вяра, когато купих Форс Индия, след това отборът стана Рейсинг Пойнт, а по-късно и Астън Мартин. Направихме огромни промени - екипът ни набъбна от 400 на 700 индивида, изградихме нова и модерна тайфа, която обаче ще работи от 1 май. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР