Първият сняг у нас е факт. Това доказват и кадри

...
Първият сняг у нас е факт. Това доказват и кадри
Коментари Харесай

Снежна буря удари части от България, има закъсали камиони и блокирани хора. Валят сигнали

Първият сняг у нас е реалност. Това потвърждават и фрагменти от хижа „ Звездица “ във Витоша. Засега снежната покривката е единствено към 2-3 см. Синоптиците познаха, че ни чака сняг до часове, написа Блиц. Другата прогноза – за мощен вятър в половината страна, следва да разберем дали ще се сбъдне.
Сняг вали и в местността Боерица. Междувременно в столицата дъждът наводни десетки улици. Синоптиците издадоха предизвестие за жълт и оранжев код за мощен вятър в цялата страна, за обилни превалявания от дъжд в Източна България и за първи сняг, който ще е с краткотрайна и неравномерна тънка снежна завивка.
Очаква се вятърът тук-там да доближи до над 100 км/ч. Сняг има към този момент и на Боровец. Това излиза наяве от фотография, поместена в страницата на Метео България:

Тази нощ пейзажът в Девинско землище, околност Сечемека, е пременено в бяло.
Районът е с надморска височина 1360 метра. Сняг е валял и на Пампорово, а в местността Върховръх, над Перущица към този момент е натрупал близо 5 сантиметра. Със снежната завивка, която се натрупа на редица места, пристигнаха и първите проблеми за водачите – на Беклемето към този момент е зародила и обстановка.
Няколко камиона са закъсали в региона на монумент Арка. За това алармират пътуващи водачи. Съобщават, че сигнал е подаден, а снегорини пътуват към мястото. Движението в сектора е леко затруднено. Шофирайте в нараснало внимание и нужното съоръжение за зимни условия!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР