Първият случай на заразен с коронавирус в олимпийското село в

...
Първият случай на заразен с коронавирус в олимпийското село в
Коментари Харесай

Първи случай на заразен в олимпийското село в Токио

Първият случай на инфектиран с ковид в олимпийското село в Токио идва 6 дни преди старта на самите Игри! Организаторите оповестяват, че става дума за чужденец, а не за японец.

Дали е спортист, треньор, част от делегация или доброволец, локалните не прецизират. Световните медии обаче оповестиха, че става въпрос за човек, който е претрупан с организационна активност.

" Човекът е дал позитивен PCR тест през вчерашния ден (16 юли) и в този момент е в изолираност в хотел ", разкри основният изпълнителен шеф на Токио 2020 - Тоширо Муто.

Снимка: Reuters

Именно пандемията от ковид беше причина за отсрочване на олимпийските игри с цяла година. Тя остава и главното безпокойство на уредниците.

В Япония беше оповестено изключително състояние поради възходящия брой на инфектирани с COVID-19. В последните дни те са 2000-3000 за 24 часа. Заради покачването уредниците на олимпийските игри взеха решение да не позволяват аудитория до надпреварите. Местните не престават да се притесняват, че идването на делегации от целия свят ще провокира нова вълна на инфектирани в страната.

Снимка: Reuters

Самите участници пък ще бъдат прецизно следени. В изолираното олимпийско село достъпът е стеснен, спортистите се подлагат на проби през няколко дни.

От Международния олимпийски комитет бяха безапелационни, че анулация на Игрите няма да има. Подобна крачка би довела до големи финансови загуби, които експертите пресмятат в границите на десетки милиарди евро!

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР