Първият съвместен патрул на китайски и сръбски полицаи е представен

...
Първият съвместен патрул на китайски и сръбски полицаи е представен
Коментари Харесай

Китайски полицаи патрулират в Сърбия

Първият взаимен патрул на китайски и сръбски служители на реда е показан пред обществеността в центъра на Белград , оповестява " Синхуа ".

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович разяснява, че полицейските чиновници ще организират взаимни патрули на няколко места в града , които се смятат за туристически атракции или значими места за китайските жители , с цел да улеснят връзката с тях.

" Като си сътрудничим в границите на тези смесени патрули, можем да получим помощ в връзката от нашите китайски сътрудници, което ще направи работата по-ефективна и по-добра ", добавя той.

Той сподели, че сходни патрули са значими, припомняйки, че тази година Сърбия чака броят на китайските туристи да се усили с 40% и желае да се усещат в сигурност.

" Дейности като тази - които щ е бъдат проведени с изключение на в Белград, и в Нови Сад, и в Смедерево - демонстрират смисъла на сигурността и какъв брой огромно внимание отделяме на нашето съдействие и подчертаваме откровеното си предпочитание за съдействие ", изяснява Стефанович.

Посланикът на Китай Чен Бо разяснява, че държавните управления на Сърбия и Китай пускат взаимни патрули , с цел да подобрят сигурността на жителите на двете страни и че този ход отразява желанието им да сътрудничат тясно и да удовлетворят потребностите на хората.

" По време на своето престояване в Сърбия китайските служители на реда ще вземат участие в взаимни патрули, ще правят незабавни телефонни услуги на китайски и ще посещават места, където живеят китайски жители, компании и институции ", добавя тя.

Посланикът изяснява, че усилването на цялостното стратегическо партньорство на двете страни води до засилен продан сред народите на Китай и Сърбия. " След влизането в действие на либерализирането на визовия режим сред Китай и Сърбия , се следи забележителен приток на китайски туристи ".

Присъствието на китайски служители на реда ще способства за визията на Белград за отворен интернационален метрополис , а в близко бъдеще сръбски служители на реда ще патрулират и улиците на градове в Китай , разяснява дипломат Чан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР