Първият състезателен уикенд във Формула 1 за 2023 година не

...
Първият състезателен уикенд във Формула 1 за 2023 година не
Коментари Харесай

Сайнц за проблемите на Ферари: Не трябваше да започваме сезона така

Първият спортен уикенд във Формула 1 за 2023 година не се разви удобно за тима на Ферари, който си потегли със единствено 12 точки от Гран При на Бахрейн година след паметната двойна победа на Шарл Леклер и Карлос Сайнц на „ Сахир “.

Всички точки на Скудерията от старта в Бахрейн бяха извоювани от Сайнц, който финишира на четвърто място. Леклер пък въобще не видя карирания байрак поради щета в неговата задвижващата система, която го принуди да спре на пистата по-малко от 20 тура преди края, а преди този момент той се движеше на удобна трета позиция.

След това отпадането на монегаска в Бахрейн от Ферари потвърдиха, че той ще би трябвало да изтърпи наказване на стартовата решетка за неделната Гран При на Саудитска Арабия. В Джеда Леклер ще бъде върнат с 10 места обратно, защото този уикенд ще употребява своята трета контролна електроника за сезона, а съгласно правилника във Формула 1 всеки водач разполага със единствено две за целия сезон.
 Леклер отива с 10 места обратно на старта Леклер отива с 10 места обратно на старта
Тези проблеми а надеждността на Ферари карат Сайнц да се тормози за цялостното показване на Скудерията при започване на акцията. Тези повреди идват, макар че един от главните фокуси на Ферари във втората половина на сезон 2022 и зимата бе точно коригирането на надеждността, която бе една от ахилесовите пети на отбора през предходната година.
 Васьор: Леклер не е демотивиран Васьор: Леклер не е демотивиран
„ Със сигурност сме обезпокоени. Това не е методът да започнеш един сезон – с наказване във второто съревнование. Счупихме една батерия и електроника в първия уикенд, несъмнено не сме щастливи с това и го одобряваме като уязвимост “, сподели Сайнц пред медиите преди старта на уикенда в Саудитска Арабия.

„ За първи път от доста време насам получаваме тази щета, това ни изненада. Ние работим по коригирането на съставените елементи и съм убеден, че доста скоро ще имаме решение. Да, обстановката е неприятна, само че в този момент ние можем да гледаме единствено напред и да се подобрим, с цел да сме сигурни, че ще сме мощни този уикенд “, съобщи още испанецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР