Първият проект на европейската Система Вход/Изход (Entry/Exit System - EES)

...
Първият проект на европейската Система Вход/Изход (Entry/Exit System - EES)
Коментари Харесай

Инсталират на летищата устройства за биометрични данни за държави извън Шенген

Първият план на европейската Система Вход/Изход (Entry/Exit System - EES) за надзор на пътуващите от трети страни ( отвън Шенгенското пространство ) е на път да бъде осъществен у нас.

На българските летища ще бъдат конфигурирани устройства за граничен надзор и инспекция на биометрични данни. Решението ще облекчи българските управляващи и ще понижи спомагателното натоварване и закъснение, което се чака заради събирането на биометрични данни на границата, показаха от компанията, оповестиха от немската компания за киберсигурност " Секунет ".

Като част от самодейността Smart Borders, Европейският парламент ще сътвори обща биометрична база данни за Системата " Вход/Изход " за регистрация на всички пътуващи от трети страни. Компонентите на Системата ще бъдат конфигурирани на летищата в София, Варна и Бургас.

От 2022 година пасажерите от трети страни ще би трябвало да се записват с четири пръстови отпечатъка и лицево изображение, когато влизат в Шенгенското пространство през сухопътни, морски и въздушни граници.

Чрез неотдавна завършила тръжна процедура българското Министерство на вътрешните работи избра българската ИТ компанията ССАРМ за основен реализатор . Производителят на профилирано съоръжение и технологии " Секунет " ще достави и конфигурира нужната техника за инспекция на разположение и пръстови отпечатъци, както и осем терминала за саморегистриране на пасажери от трети страни, написа още в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР