Първият плувен маратон „Свети Влас“ ще събере в неделя, 19

...
Първият плувен маратон „Свети Влас“ ще събере в неделя, 19
Коментари Харесай

Първият маратон “Свети Влас” събира приятели на плуването от цяла България

Първият плувен маратон „ Свети Влас “ ще събере в неделя, 19 август, феновете на водните спортове от цяла България. Стартът ще бъде даден в 11:15 часа за участниците в отдалеченост 2000 м и в 10:30 часа за отдалеченост 1000 м на плаж „ Венид бийч “ до Марина Диневи. Организатори на събитието са кметството в Свети Влас, „ Диневи груп “ и „ Финис “ – България, а основатели са трима плувни ветерани, майстори на спорта по скоростно плуване – Петър Георгиев, и Златко и Людмила Белчеви от Свети Влас.

Домакините чакат в маратона да се включат сегашни и някогашни състезатели по плуване, фенове на водните спортове, туристи и всички, които желаят да изпитат чувството от конкуренция в открити води. Победителите в обособените възрастови групи ще получат медали и купи, а всички, които преплуват дистанцията в избраното време, ще бъдат наградени със специфична грамота и ще си тръгнат с фланелка и плувна шапка за спомен.
 “Маратонът „ Свети Влас “ се организира за пръв път и към този момент поръчки за присъединяване са подали три спортни клуба от страната – сподели Петър Георгиев, основен арбитър и един от съорганизаторите на маратона. – Надявам се да дойдат още състезатели, а и доста другари на плуването, които желаят да се насладят на присъединяване в сходно съревнование. Наградите са обезпечени от плувна компания „ Финис “ и имаме вяра, че ще се трансформира в същински празник. Ако маратонът се хареса и провокира интерес, ще го създадем обичаен и ще го организираме и през идната година.

Плувният маратон „ Свети Влас “ ще се организира в 8 възрастови групи, а стартът ще е на плаж „ Венид бийч “ до Марина Диневи. Началото на регистрацията е в 9:30 часа, първият старт на отдалеченост 1000 м (за деца от 9 до 14 години) е в 10:30 часа, а стартът на 2000 м (за всички участници над 14 години) е в 11:15 часа. Награждаването на спечелилите е в 12:30 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР