Първият опит на държава да продаде на търг кораба Вера

...
Първият опит на държава да продаде на търг кораба Вера
Коментари Харесай

Държавата опита да продаде кораба Vera Su, но високата му цена не привлече кандидати

Първият опит на страна да продаде на търг кораба " Вера Су ", който преди година заседна край Камен бряг, се оказа несполучлив. Той трябваше да бъде продаден в сряда на търг с наддаване, само че наподобява нито една компания не е внесла документи за присъединяване в аукциона, оповестява БНР.

Обявената начална цена за продажбата на плавателния съд е в размер на 460 хиляди $ без Данък добавена стойност и е избрана въз основата на направена експертна оценка от лицензиран самостоятелен оценител. Тя обаче наподобява не е съумяла да притегли евентуални купувачи.

Моторният транспортен съд " Вера Су ", пренасящ над 3000 тона азотни торове, в Камен бряг на 20 септември предходната година. На управляващите им лиши повече от месец, с цел да го изтеглят, заради проблеми с товара и пробойни в резултат на удари в скалите.

Спасителната акция по изваждането на кораба струваше над 2 млн. лева Държавата чака да си върне най-малко половината от сумата с продажбата на плавателния съд, защото састрахователят отхвърли да покрие разноските по спасяването му.

Заради провалилия се първи търг в този момент се чака Министерството на превоза да разгласи по кое време ще се организира възможен втори подобен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР