Първият октомврийски ден ще е слънчев до обяд. В по-късните

...
Първият октомврийски ден ще е слънчев до обяд. В по-късните
Коментари Харесай

Почти без валежи до средата на октомври

Първият октомврийски ден ще е безоблачен до обяд. В по-късните часове облаците ще са повече с капацитет за слаби и незначителни валежи в планините на Западна България и в някои региони към тях. Вятърът – ветровит от север, с по-осезаеми пориви в източните региони. Дневните температури – сред 23 и 28 градуса.

През нощта и в понеделник до обяд към момента на изолирани места в Западна и Централна България е допустимо да превали за малко, предава Нова тв.

След това облачността ще се раздира с наклонност до сряда разстройствата да са минимални. Едва към четвъртък-петък още веднъж ще премине нестабилен леден атмосферен фронт с краткотрайни местни превалявания, тук-там с гръмотевична интензивност.

Температурите в първата цялостна седмица на октомври ще са без изключително внезапни съмнения – дневните стойности ще се движат сред 22 и 27-28 градуса. Сутрините – прохладни с показания на термометрите към и малко под 10 градуса в всекидневно по-студените региони в страната.

Средносрочните прогнози са относително спокойното есенно време да се резервира най-малко доникъде на месеца – без основни превалявания и с температури, близки до актуалните. Около 8-10 октомври следва по-съществено захлаждане, което се обрисува да бъде кратковременно, само че осезаемо с капацитет за есенни слани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР