Първият - не можа да направи, вторият - не можа,

...
Първият - не можа да направи, вторият - не можа,
Коментари Харесай

Проф. Екатерина Михайлова: Блокаж, отиваме към президентска република

" Първият - не можа да направи, вторият - не можа, и третият, много при неразбираемо болшинство, получи поддръжка. След което се стигна в един и същи парламент три пъти до възлагателни мандати във финалната права. ”, добави тя, обяснявайки създалата се традиция по възлагане на мандати още от началото на прехода.

 

“Имали сме държавно управление на малцинството. Давам образеца с Филип Димитров - то е типично на малцинството. Първото на Бойко Борисов беше също на малцинството. Има разлика обаче от това, което в този момент слушам да се приказва, тъй като като чувам какво се приказва се запитвам изобщо в тази работа какво тъкмо желаят да ми кажат. Правителство на малцинството не значи “аз имам 60 и няколко депутати - гласувайте каквото ви пристигна ”. Тоест, това е поддръжка за това държавно управление, само че то е партийно. На партията, която го предлага и е ясна поддръжката. Разбира се може да се направи това, което в последните дни върви в общественото пространство - през един от възлагателните мандати да бъде направено държавно управление, в което да не вземат участие толкоз политици, а да са най-вече хора, които не са толкоз ангажирани политически. Tези дни си мисля, по какъв начин тази конституционна структура основава усложнения и за такова държавно управление ”, изясни проф. Михайлова в отговор на въпроса за образуване на държавно управление на малцинството.

 

Според нея процедурата с мандатите наподобява като благосъстоятелност на получилата го партия - нещо което блокира политическите процеси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР