Първият най-важен фактор за създаването на настоящата нерадостна политическа ситуация

...
Първият най-важен фактор за създаването на настоящата нерадостна политическа ситуация
Коментари Харесай

Доц. Д-р Момчил Дойчев - политолог: „Наша вътрешна работа ли е да ни грабят и ние да си мълчим?“

„ Първият най-съществен фактор за основаването на актуалната нерадостна политическа обстановка у нас е систематичната и трайна, от 2001 година насам, деградация на българската политика. На второ място, това е самото гражданско общество, което след 2001 година беше много ловко приспано. Третата причина е в медиите, които са завладяни. За да стигнем до абсолютния скандал - появяването на безусловно антисистемна, антидемократична, антибългарска партия, взела хубавото българско наименование „ Възраждане “, споделя политологът.
„ Централните национални медии са окупирани от проруски или напряко съветски „ тролове “, които непрестанно възпроизвеждат съветската антибългарска, антидемократична и антиевропейска агитация. Те непрестанно пропагандират антиевропейски, антидемократични, скрито антибългарски възгледи. Виждаме и борбата за това, че не ни е нужен чак толкоз Шенген и изключително борбата против еврото, което ние сме задължени по контракт да приемем, когато сме подготвени за това. “

„ Битката с корупцията, няма да бъде в никакъв случай сполучлива, в случай че не се прекъсне дебелата корупционна връзка с Москва, с съветските енергийни планове, с съветските зависимости в областта на защитата, даже в областта на образованието и изключително в медиите. “, споделя М. Дойчев.
„ Румен Радев е първият президент, който излезе от конституционната си роля да бъде обединител на нацията и се опита да употребява настъпилия безпорядък с цел да усили своята власт оттатък директните си конституционни пълномощия. “, показва опасенията си политологът.

„ Това, което предлагаме ние е да се направи едно експертно, не президентско, а парламентарно държавно управление, с цел да спасим парламентарната народна власт въз основата на пет-шест точки, които то би трябвало да извърши - с специалисти, които ще пазят самоуверено евроатлантическия път на България. “, споделя съпредседателят на Атлантическия съвет.
Целият диалог на Васил Данов с доцент доктор Момчил Дойчев можете да гледате във видеото:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР