Първият модел на Ферари, който легендата Михаел Шумахер кара след

...
Първият модел на Ферари, който легендата Михаел Шумахер кара след
Коментари Харесай

Британска компания измисли как да спечели милиони от Шумахер

Първият модел на Ферари, който легендата Михаел Шумахер кара след прекосяването си в италианския отбор през 1995 година, беше пуснат в продажба. От " Джирардо енд Ко " не разкриват цената му, като всеки искащ да го закупи ще би трябвало да се свърже персонално с английската компания. Tя от години се занимава с продажбата на ретро и спортни коли.

Експерти настояват пред " Autosport.com.ru ", че претендентите за специфичния болид би трябвало да платят най-малко 7 милиона евро. На толкоз го правят оценка, като цената може да бъде и по-висока.

Шумахер, който в края на 2013-а пострада при случай със ски и от няколко години се възвръща, печели първите си две трофеи във Формула 1 с отбора на Бенетон. След това е притеглен като суперзвезда от Ферари през 1995 година за да донесе първа купа на тима от 1983 година до оня миг. На 16 ноември 1995 година германецът прави първите си 17 тестови обиколки за Ферари с модел " 412 T2 " през близо 2000 фенове на клубната база във Фиорано. По-малко от седмица по-късно той кара същия болид и на проби в Португалия. Впоследствие Шумахер кара различен болид през сезон 1996 година, след което печели пет международни трофеи с Ферари в интервала 2000-2004. През 2018 година Ферари прави цялостно обновяване на шасито, скоростната и спирачната система на колата, както и пребоядисване. Автомобилът е получил документ за достоверност от компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР