Първият мандат за съставяне на правителство бе връчен от президента

...
Първият мандат за съставяне на правителство бе връчен от президента
Коментари Харесай

Киселова: Поканата за мандата от президента беше към ГЕРБ, влизането на други хора е противоконституционно

Първият мандат за сформиране на държавно управление бе връчен от президента на групата на ГЕРБ-СДС, само че в президентството бяха и представителите на ПП-ДБ Кирил Петков и Николай Денков.

„ За мен това е знак за друго. В чисто житейски проект тези хора не си имат вяра, за не би госпожа Габриел да направи нещо, което те не са се договорили. Оставям на психолози да разясняват дейностите на Кирил Петков и Николай Денков. Според мен това не е възможно. Поканата е към представители на първата по бройка парламентарна група. Когато влязат други хора, за мен това е неприемливо и противоконституционно . От правна позиция не е обяснимо “, уточни в предаването „ Тази заран “ конституционалистът доцент Наталия Киселова.

Той беше публикуван от вестник „ 24 часа “, а източник на bTV удостовери, че това са последните обсъждани имена

„ Нямаме информация за какво, може и да е бил известен Румен Радев, само че да се закъснява за среща с президента, тъй като договарянията продължавали, ми се коства за демонстрация на неприятно образование “, добави тя.

„ Аз за себе си не мога да си обясня къде е разногласието. Ако са се разбрали на кардинални въпроси, въпросът с министрите би трябвало да е последното, което се решат “, изясни Киселова.

С връчването на първия изследователски мандат публично парламентарната рулетка се завърта

„ Когато на най-високо равнище неспазването на дребни правила, то се разгръща до най-ниско равнище в човешки връзки. Има и неизясненост - за какво Мария Габриел не желае да употребява тези седем дни? Тези ултиматуми са част от разговора, който избива на обществено равнище. Няма някакви свръхизвънредни неща, които да го постановат. Двете групи показват пред обществото своята „ по-правилна “ позиция, в случай че не се стигне до сформиране на държавно управление. А какво щеше да стане, в случай че президентът беше споделил на Николай Денков и Кирил Петков да изоставен? “, разяснява още тя.

Снимка: bTV

„ Не сме чули от администрацията на президента, че има уговорена среща, че ще бъде върнат проучвателният мандат. Има седмица са договаряния “, уточни Киселова.

Според нея при положение на служебно държавно управление Румен Радев би избрал ръководителя на Народното събрание за длъжностен министър председател.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР