Първият магазин за алкохол започва работа в Саудитска Арабия, където

...
Първият магазин за алкохол започва работа в Саудитска Арабия, където
Коментари Харесай

Ройтерс: Първият магазин за алкохол отваря врати в Саудитска Арабия

Първият магазин за алкохол стартира работа в Саудитска Арабия, където питиета ще се продават извънредно на задгранични дипломати от немюсюлманска вяра, оповестява Ройтерс, базирайки се на източник, осведомен с проектите и документа.

Магазинът ще отвори порти в столицата на страната Рияд, в квартала, където се намират главно посолства и домове на дипломати, прецизира организацията.

Очаква се магазинът да отвори през идващите няколко седмици, споделя източник на Reuters. За да закупят артикули от там, купувачите ще би трябвало да се записват през мобилно приложение и да получат специфичен код за достъп от Министерство на външните работи. Дипломатите също ще бъдат задължени да не надвишават месечната квота за покупки.

Мярката е част от напъните на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман да отвори страната за туризъм и бизнес, написа Ройтерс.

Ислямът не разрешава на практикуващите тази вяра да пият алкохол. В Саудитска Арабия, както отбелязва организацията, има строги закони, забраняващи пиенето му. Осъдените са изправени пред стотици удари с бич, депортиране,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР