Първият мач в английската Висша лига от 9 март насам

...
Първият мач в английската Висша лига от 9 март насам
Коментари Харесай

Сезонът в Англия се поднови със скандален момент

Първият мач в британската Висша лига от 9 март насам - сред " Астън Вила " и " Шефилд Юнайтед ", приключи без голове. Двубоят в Бирмингам, който бе отсрочен от XXVIII кръг обаче трябваше да приключи с победа за гостите от Шефилд, които вкараха постоянен гол в 42-ата мин., само че той не бе зачетен.

В обстановката норвежкият вратар на " Вила " Йоран Ниланд улови явно зад голлинията топката след центриране на Оливър Норууд от свободен удар. Той даже увисна отвътре на мрежата. В случая обаче не бе задействана технологията на голлинията, която нормално алармира при прекосяване на топката. Странно, само че не бе употребена и видео помощник рефера (VAR) и в последна сметка основният арбитър Майкъл Оливър продължи играта, макар митингите на гостите, които можеха да излязат на пето място в класирането при победа. Сега " Шефилд Юнайтед " е 6-ти с 44 т., на 1 т. след " Манчестър Юн ". Няколко положителни прояви имаше и вратарят на гостите Дийн Хендерсън.

Самият мач стартира с минута безмълвие в памет на жертвите от COVID-19, а по-късно футболистите паднаха на колене - един от знаците на съпричастност с придвижването Black Lives Matter, чието лого беше изписано на гърбовете на фланелките, на мястото на имената на играчите.

Празните трибуни пък бяха обезщетени със тон на почитатели от радиоуредбата на ст. " Вила Парк ". А в обособени моменти от тв екрана бяха включвани последователи, които гледаха дуела от домовете си.

По-късно довечера " Манчестър С " приема " Арсенал " в различен отсрочен мач.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР