Първият гей брак в Гърция вече е факт. Той е

...
Първият гей брак в Гърция вече е факт. Той е
Коментари Харесай

Първият гей брак в Гърция вече е факт, премиерът Мицотакис ги поздрави

Първият гей брак в Гърция към този момент е реалност. Той е подписан на 3 март в предградието на Атина Неа Смирни сред Ставрос Гаврилиадис и Димитрис Елефсиниотис, оповестяват гръцки медии.

Така тя стана първата православна страна, която ги позволява

Те са дружно от 20 години и имат три небиологични деца. Единият незабавно ще пристъпи към осиновяване на близнаците, които живеят с него, само че са деца на колегата му.

„ Нищо не се трансформира в нашето всекидневие, защото от няколко години сме семейство. Това, което се трансформира обаче е, че към този момент и страната ни припознава като едно семейство, а не като две обособени, както беше до момента “, споделя Ставрос Гаврилиадис.

През 2015 година Гърция позволи гражданското партньорство на еднополовите двойки

Събитието се е провело в стеснен фамилен кръг. Двойката разкрива, че след церемонията е говорила с премиера на Гърция. Кириакос Мицотакис се е свързал с тях, с цел да ги поздрави и да им съобщи своите пожелания.

Съобщението за първия еднополов брак беше оповестено на 16 февруари, няколко часа, откакто Народното събрание узакони еднополовите бракове. Законопроектът беше утвърден от 176 депутати в 300-местния парламент.

„ Димитриос Елевсиниот от Спиридон и Анна, от семейство Вилиотис, роден в Саламина и пребиваващ в Неа Смирни, и Ставрос Гаврилиадис от Христос и Евгения, от семейство Дрос, роден в Атина и пребиваващ в Неа Смирни, ще създадат женитба, която ще се състои в Неа Смирни “, гласи известието.

Със законопроекта за еднополовите бракове двойките получиха право и да осиновяват деца. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис сподели, че новият закон „ самоуверено ще отстрани едно съществено неравноправие “.

С приемането на законопроекта Гърция стана първата православна страна и 16-ата страна в Европейския съюз, която узакони еднополовите бракове. Решението раздели страната и провокира яростна опозиция, водена от гръцката православна черква.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР