Първият филм за извънземни на Мартин Скорсезе е тук -

...
Първият филм за извънземни на Мартин Скорсезе е тук -
Коментари Харесай

Оставете телефоните, казва Скорсезе с извънземната си реклама за Super Bowl

Първият филм за извънземни на Мартин Скорсезе е тук - и това е реклама на Squarespace за тазгодишното шоу Super Bowl.

В кинематографичната акция на разработчика на уеб страници, озаглавена Hello Down There, режисьорът преглежда несъразмерното ползване на технологии от обществото, употребявайки научно-фантастични детайли.

Извънземни са пристигнали на Земята, само че хората са прекомерно залепени за устройствата си, с цел да осъзнаят, че над тях лети НЛО.

За да привлекат вниманието на хората, извънземните основават уеб страница благодарение на Squarespace.

Оказал се в клопката на нюйоркския трафик по време на извънземното настъпление, Скорсезе прави изненадваща поява в края на видеото, крещейки на водача си:

" Казах ви да минете по Бродуей. Това постоянно се случва! "

След това на екрана се появява слоганът: A website makes it real

Рекламният клип на Скорсезе е ослепителен, комичен роман за това какво би се случило, в случай че извънземни дойдат на Земята и не могат да привлекат вниманието на човечеството, тъй като всички са потънали в телефоните си.

Това е занимателно, само че и нещо, за което той постоянно мисли.

“Хората към този момент не могат да си показват живота без технологии. Аз съм на 81 години и си припомням времето преди малкия екран. Родителите ми не са имали радио до 1922 година Така че навлязох в напредъка на самите медии постепенно. Сега, с днешните нови технологии, на които се основава толкоз огромна част от живота ни, евентуално ще е нужен контакт с извънземни, с цел да може вниманието ни да бъде привлчено ”, споделя Скорсезе в изявление за Wired.

Тези извънземни обаче не биха могли да преминат през шума по метода, по биха го създали преди няколко десетилетия, показва режисьорът. Връщайки се към епохата на ранните филми за извънземни, изключително тези от 1950-1957 година - като Invaders from Mars, Invasion of the Body Snatchers, и The Thing from Another World - Скорсезе споделя, че публичният подтекст на този интервал, в това число Студената война, е подхранвал груповото въображение с упованието за връзка с извънземни същества.

Попитан от Wired дали в ерата на интернет подобен, какъвто е в този момент, с AI и deepfake наличие, в случай че извънземни ни изпращаха известия, ние въобще бихме ли повярвали на това, Скорсезе споделя:

„ Разбира се, че не. Жан-Люк Годар е споделил, че „ киното е истина, 24 пъти в секунда. “ Това към този момент го няма. Бих спорил с него, че даже тогава това не е било правилно. Да, имаше аспект на истината и знам какво е имал поради Годар. Но в този момент сме в доста забавно време. Как можем да отличим нещо, което е изфабрикувано от нещо достоверно? “

Относно въздействието на изкуствения разсъдък върху киното, режисьорът споделя:

“Това е нова технология. Защо да не я използваме? Зависи от това какво желаете да кажете, в случай че имате какво да кажете. Може би просто желаете да се насладите на чистото развлечение, на действието и придвижването. Тогава може да употребявате всяка форма на технология, с цел да създадете изкуство по един или различен метод. То обаче би трябвало да произлиза от човешкото сърце. ”

В края на предходната година Мартин Скорсезе доби спомагателна известност, когато щерка му Франческа стартира да разгласява клипове на татко си, в които той учи диалект.

“Интересно ми е да видя, да преживея възприемането на образни облици през юношески очи. Това е напълно нова аудитория ”, споделя режисьорът, разсъждавайки за връзката в платформи като TikTok.

“Моята основа на екрана и в театъра е по-твърда. В новите платформи може да представиш наличие единствено с двама артисти, а може и да направиш Lawrence of Arabia. Имаш цялостна независимост да вземеш медията и да я обърнеш наобратно, без значение от това дали имаш какво да кажеш или сатирично да коментираш. Това е напълно нов свят на описване на истории ”, показва Скорсезе.

Това не е дебютът на Мартин Скорсезе на рекламния терен. Режисьорът към този момент има планове с марки като Chanel и American Express, само че характерното в Hello Down There са нюансите на основаването на реклама за огромната сцена на Super Bowl, по-специално в областта на технологиите и с присъединяване на Squarespace.

“Когато приказваме за рекламите в Super Bowl, всяка от тях е дребен филм. И даже не би трябвало да употребявам прилагателното дребен. Те са филми. Защото, с цел да разкажеш една история за минута, за 30 или 15 секунди, би трябвало да подходиш кинематографично, оставяйки ясно обръщение ”, споделя още Скорсезе.

В изявлението за Wired той също приказва за конкуренцията с Тейлър Суифт. „ В уикенда, в който Killers of the Flower Moon потегли в киносалоните, излезе и The Eras Tour на Суифт. Тя завоюва този уикенд. А в този момент може да се надигнем един против различен и в границите на Super Bowl “, споделя Скорсезе и прибавя: „ Не се състезавам с нея. Това е отвън мен. Бог да я благослови. Тя е прелестна. “
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР