Първият досег на бебето с плажа може да се окаже

...
Първият досег на бебето с плажа може да се окаже
Коментари Харесай

Как да се подготвим за първия плаж с бебето

Първият допир на бебето с плажа може да се окаже същинско предизвикателство за всяка млада майка.

Веднага пораждат хиляди въпроси, които се нуждаят от незабавни отговори. Кога най-рано може да се заведе бебето на плажа? Според някои експерти, няма проблем това да стане още след 2-3-тия месец, до момента в който други са безапелационни, че това би трябвало да стане най-рано след годинка. Каквото и да решите обаче, би трябвало да спазвате някои значими правила.

Първите дни бебето би трябвало да се приспособява към морския климат. Колкото и да сте разчувствани да “запознаете ” мъника с морето, по-добре изчакайте два-три дни. И никога не го потапяйте незабавно във водата. Това ви подсигурява разнообразни хрнителни разстройства, обриви и даже температура. А нямате потребност тъкмо от този стрес в този миг. Имайте поради, че бебешкият организъм към момента е прекомерно нежен и има потребност нещата да се случват постепенно. Ето за какво го давайте по-леко и ще сте спокойни и вие, и детето ви.

 Как да се подготвим за първия плаж с бебето

След третия ден, самоуверено може да вземете мъника с вас на плажа. Трябва обаче доста да внимавате за слънчевите лъчи. Дори да употребявате лосиони с висок слънцезащитен фактор, имайте поради, че бебешката кожа е доста нежна и може да изгори даже под чадъра. Часовете, в които е целесъобразно да заведете детето на плажа е сред 11 и 16 часа и то да е облечено с нещо леко. Вече може да добавите и басейнче с морска вода (по опция чиста!), в която то ще се забавлява на воля.

Задължително е като пътувате на море, да заредите аптечката с всички нужни медикаменти, които е допустимо да ви потрябват. Все още неукрепналият детски организъм по-лесно се поддава на възпаления. Съответно би трябвало да сте се снабдили с медикаменти против температура и болки, против повръщане, диария, обезводняване, мехлеми за разнообразни контузии, противоалергичен сироп. Разбира се, в случай че пропуснете нещо, може да си го вземете от аптеката в съответния курорт. Но наложително се посъветвайте с педиатъра си преди пътуването.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР