Първият дипломат на САЩ Майк Помпейо отложи за неопределено време

...
Първият дипломат на САЩ Майк Помпейо отложи за неопределено време
Коментари Харесай

Майк Помпейо отложи насрочената среща с Ким Чен Ун

Първият посланик на Съединени американски щати Майк Помпейо отсрочи за неопределен срок плануваната за четвъртък в Ню Йорк среща с дясната ръка на севернокорейския началник Ким Чен-ун, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Ще организираме отначало тази среща след това, щом го разреши графикът на всяка от страните ", съобщи нощес в официално съобщение говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт, без да посочи аргументите за това отсрочване, показва Франс прес.

Помпейо трябваше да договаря с високопоставения представител на Северна Корея Ким Йон-чхол в опит да реализира прогрес по деликатния въпрос за освобождение на Корейския полуостров от нуклеарни оръжия и с цел да приготви нова среща сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун.

" Започналите полемики не престават - увери Науърт. - Съединени американски щати все по този начин насочват старания към съблюдаване на уговорките, поети от президента Тръмп и президента Ким на срещата на върха в Сингапур през юни. "

Междувременно обаче режимът в КНДР охлади атмосферата, като заплаши предходната седмица да възобнови създаването на нуклеарния си боеприпас, в случай че не бъдат вдигнати икономическите наказания против Пхенян, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР